Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κέρδισε, αλλά…

Κέρδισε, αλλά…
Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 - 18:57
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Με το δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα της Basket League ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με 88-78 του Χολαργού στο ΣΕΦ, ωστόσο είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην επίδοσή του και σε γενικές γραμμές δεν ήταν καλύτερος από το ματς Κυπέλλου, πριν λίγες ημέρες με τον ίδιο αντίπαλο.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός και δη στο 2ο δεκάλεπτο με κρεσέντο τριπόντων προηγήθηκε ακόμα και με 24 πόντους, ωστόσο μπήκε στο 3ο δεκάλεπτο όντας σε... άλλο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο Χολαργός να μειώσει ακόμα και σε 67-61.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Ο Ολυμπιακός κέρδισε από την επίθεσή του και τον χαρακτήρα των παικτών του.

MVP: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ξανά. Ο Σέρβος είχε 24 πόντους (8/10 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα.

ΟΣΚΑΡ Β΄ ΡΟΛΟΥ: Ο Αξέλ Τουπάν με 12 πόντους και 3/4 τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 15 πόντους στον αιφνιδιασμό ο Χολαργός και 36 πόντους μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Γιάνις Τίμα. Πολύ κακός στην άμυνα, έκανε λάθη αρκετά.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ξεκινώντας με Γκος, Σπανούλη, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ στο ματς, μπήκε μυαλωμένα και ώριμα με τον Σέρβο σέντερ να το παίρνει πάνω του και να σημειώνει 7 πόντους στο αρχικό 11-4 του Ολυμπιακού, ενώ και ο αιφνιδιασμός του Γκος, ήταν απόρροια του μπλοκ του. Σαν σε copy paste του ματς Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός στη συνέχεια επέτρεψε στον Χολαργό να αντιδράσει και να σημειώσει ένα 9-0 σερί για να ισοφαρίσει σε 13-13, με προσωπικές ενέργειες του Λοβ αλλά και με τρανζίσιον παιχνίδι. Ο Στρέλνιεκς δημιούργησε στη συνέχεια για τον Μιλουτίνοφ (έφτασε τους 10 πόντους) με τον Σέρβο να βγαίνει και να πιέζει καλά και στην περιφερειακή άμυνα. Μάντζαρης με τρίποντο και Λεντέι από κοντά έκαναν το 27-2, για να κλείσει το 1ο δεκάλεπτο ο Τουπάν με τρίποντο στη λήξη, για το 27-22.

Λεντέι και Βεζένκοφ τράβηξαν τον Ολυμπιακό στην εκκίνηση του 2ου δεκαλέπτου για το 33-22, με την άμυνα μέσα στη ρακέτα να αποτελεί ένα θέμα. Ο Μιλουτίνοφ πήρε τη σκυτάλη και πάλι στο σκοράρισμα και με 6 σερί πόντους (16 πόντους έφτασε) έκανε το 40-28 και η συνέχεια ήταν πραγματικά ρεσιτάλ: Πέντε σερί τρίποντα οι «ερυθρόλευκοι» και μάλιστα ο Τίμα κέρδισε και το φάουλ. Δύο ο Γκος, ένα ο Τουπάν, ο Τίμα και ο Λεντέι για το 58-36, που ήταν και το σκορ της 2ης περιόδου (31-14 επιμέρους). Μελανό σημείο η άμυνα μέσα στη ρακέτα (22 πόντους στο ζωγραφιστό ο Χολαργός).

Ο Γκος στο 3ο δεκάλεπτο πέτυχε το 9ο τρίποντο του Ολυμπιακού, αλλά και ο Χολαργός δεν πήγε πίσω. Είχε 2/9 τρίποντα στο πρώτο μέρος και στην 3η περίοδο μπήκε με 4/4 για να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 5-18 και να μειώσει σε 63-54. Ο Ολυμπιακός από τα 3 λάθη στα πρώτα 20 λεπτά έκανε σε 5 λεπτά της 3ης περιόδου 4 λάθη. Το 5ο (και 8ο συνολικά) ήρθε λίγο αργότερα, με το επιμέρους σκορ του Χολαργού να έχει πάει στο 5-20. Ο Ολυμπιακός σκόραρε μόνο με βολές, δεν είχε πετύχει καλάθι εντός παιδιάς για 7 λεπτά (σ.σ. μετά το καλάθι του Πρίντεζη στο 63-44), ενώ πίσω (έπαιζε με Λεντέι και Μιλουτίνοφ μαζί στους ψηλούς) η άμυνα στο ζωγραφιστό ήταν κάκιστη. Ο Καμπερίδης έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο με τρίποντο για το 70-64 με το επιμέρους να είναι 12-28.

Ο Μιλουτίνοφ (κάνοντας ρεκόρ καριέρας πόντων με τη φανέλα του Ολυμπιακού) κι οι Γκος- Τίμα ανέβασαν στο 4ο δεκάλεπτο το σκορ σε 81-67, με το επιμέρους των Πειραιωτών να είναι 11-3. Ο Μπλατ στη συνέχεια ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα. Έπαιξε με τα σχήματά του και προσάρμοσε τις 5άδες του. Ο Στρέλνιεκς με γκολ φάουλ μετά από επιθετικό ριμπάουντ που κέρδισε έκανε το 83-74, με το ματς να ολοκληρώνεται με 88-78.

Τα Δεκάλεπτα: 27-22, 58-36, 70-64, 88-78.

Διαβάστε επίσης

«Έχουμε πράγματα να διορθώσουμε»

«Έχουμε πράγματα να διορθώσουμε»

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, μίλησε για τα δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού στο ματς με τον Χολαργό στο ΣΕΦ, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Χολαργός Live

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Χολαργός Live

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Χολαργό (Live στις 17:00 στο gavros.gr/ CosmoteSport4) στην πρεμιέρα της Α1 και θέλει να δείξει καλύτερο πρόσωπο από το ματς του Κυπέλλου.