Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μία φορά στη Μόσχα το 2013! (pic-vid)

Μία φορά στη Μόσχα το 2013! (pic-vid)
Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 - 19:14
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η παράδοση του Ολυμπιακού με την Κίμκι δεν είναι μεγάλη φυσικά, καθώς οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στην Ευρωλίγκα μόλις 8 φορές, ωστόσο υπάρχουν δύο μικρές… λεπτομέρειες στην όλη υπόθεση:

1) Αμφότερες οι ομάδες στηρίζονται στα μεταξύ τους, στην… έδρα τους. Κάτι που φάνηκε περίτρανα και πέρσι, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει στο ΣΕΦ με 92-75 και την Κίμκι στη Μόσχα με 82-54.

2) Ο Ολυμπιακός μπορεί να προηγείται με 5-3 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αλλά στη Μόσχα (που έρχεται σε συνάρτηση με το προηγούμενο) έχει κερδίσει μόλις μία φορά σε 4 επισκέψεις του και μάλιστα μετά την μοναδική νίκη του έχει γνωρίσει ήττες με 32 και 28 πόντους.

Η μοναδική νίκη του Ολυμπιακού στο «σπίτι» της Κίμκι (σ.σ. οι Ρώσοι δεν έχουν κερδίσει ποτέ στον Πειραιά στην Ευρωλίγκα) σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 για το Top 16 της διοργάνωσης με τους Πειραιώτες να «περνάνε» με 87-82 - με 19 πόντους του Σπανούλη (και 7 ασίστ) και 19 του Χάινς (6 ριμπάουντ, 1 μπλοκ), ενώ 14 είχε πετύχει ο Παπανικολάου, 11 ο Άντιτς και 10 ο Σλούκας, όλους στην τελευταία περίοδο- ανατρέποντας μάλιστα και διαφορά 13 πόντων.

Διαβάστε επίσης

Να ξεπεράσει τον Ναβάρο! (pics-vids)

Να ξεπεράσει τον Ναβάρο! (pics-vids)

Σπανούλης για νέα ρεκόρ: Τα επιτεύγματα που κυνηγάει ο αρχηγός του Θρύλου στην Ευρωλίγκα. Ποιο "κτυπάει" από την πρεμιέρα με την Κίμκι!