Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρωτάρηδες και παλιοί γνώριμοι!

Πρωτάρηδες και παλιοί γνώριμοι!
Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 - 19:42
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ολυμπιακός- Κίμκι πράξη… 9η στην Ευρωλίγκα και δεν είναι διόλου λίγοι οι παλιοί γνώριμοι μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ φυσικά δεν λείπουν και οι πρωτάρηδες στην διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός έχει δύο παίκτες που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, τους Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος και Ζακ Λεντέι, ενώ υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης σε επίπεδο συλλόγων οι Τόνι Κρόκερ (σ.σ. Κηφισιά το 2013-14), Κέσεϊ Πράδερ (σ.σ. πέρσι στον Προμηθέα) και Τζόρνταν Μίκι.

Από κει και πέρα, πολλοί είναι οι παλιοί γνώριμοι με πρώτον και καλύτερο φυσικά τον Γιώργο Μπαρτζώκα με τον οποίο ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρωλίγα στο Λονδίνο το 2013.

* Ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την Ευρωλίγκα είχε υπό τις οδηγίες του στον Ολυμπιακό τους Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μάνζαρη και Αγραβάνη.

* Παλιό γνώριμο έχει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ καθώς είναι συμπαίκτες στην Εθνική με τον Στέφαν Μάρκοβιτς. Ο Μάρκοβιτς βέβαια γνωρίζεται άριστα και με τον Γιάνις Τίμα από την κοινή θητεία τους στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης το 2016-17.

* Ο Ντέιβιντ Μπλατ τώρα, θα συναντήσει ξανά τους Σβεντ και Μόνια με τους οποίους κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 και στο Ευρωμπάσκετ του 2011. Ο Μπλατ με τον Μόνια κατέκτησαν το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2007 και συνεργάστηκαν το 2008-09 στην Ντιναμό Μόσχας, ενώ υπό τις οδηγίες του στην Εθνική Ρωσίας είχε και τον Βλιάτσεφ.

* Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε υπό τις οδηγίες του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Μάλκολμ Τόμας το 2012-13.

* Έναν παλιό γνώριμο θα συναντήσει και ο Αξέλ Τουπάν καθώς με τον Ντι Μποστ ήταν συμπαίκτες στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν στη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Διαβάστε επίσης

Να ξεπεράσει τον Ναβάρο! (pics-vids)

Να ξεπεράσει τον Ναβάρο! (pics-vids)

Σπανούλης για νέα ρεκόρ: Τα επιτεύγματα που κυνηγάει ο αρχηγός του Θρύλου στην Ευρωλίγκα. Ποιο "κτυπάει" από την πρεμιέρα με την Κίμκι!

«Από αουτσάιντερ στην… κορυφή»!

«Από αουτσάιντερ στην… κορυφή»!

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στην κάμερα της Cosmote Sport για το σεβασμό στον Μπλατ και το σύγχρονο μπάσκετ που θέλει να παίξει, για την… ηλικία του, τα κίνητρά του και την επιστροφή στην κορυφή με τον Ολυμπιακό.

Μία φορά στη Μόσχα το 2013! (pic-vid)

Μία φορά στη Μόσχα το 2013! (pic-vid)

Οι «ερυθρόλευκοι» σε 4 επισκέψεις τους στην έδρα της Κίμκι έχουν κερδίσει μόλις μία φορά. «Βαριές» ήττες στις δύο τελευταίες συναντήσεις…