Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίζεις εδώ»

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίζεις εδώ»
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 - 00:35

Δεν θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος ο Σιμόνε Πιανιτζάνι από τη νίκη και την εμφάνισή της ομάδας του στο ΣΕΦ. Ο Ιταλός τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου πως «είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίζεις σε αυτή την έδρα και αυτή την στιγμή που ο Ολυμπιακός έδειξε πως είχε την σωστή προσέγγιση στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας και έκανε με δύο νίκες σε δύο δύσκολες έδρες. Είπα στους παίκτες μου πως με τον τρόπο που παίξαμε κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, όταν και κάναμε σπουδαίο παιχνίδι, προηγηθήκαμε με 15 πόντους, αλλά μετά την συγκέντρωσή μας σε 2-3 τρεις φάσεις και στο τέλος δεν μπορέσαμε να πάρουμε το παιχνίδι… Τους είπα, λοιπόν, πως είμαστε καλή ομάδα και πρέπει να δημιουργήσουμε την ψυχολογία που θα μας βοηθήσει να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «σήμερα ήταν η μέρα να δείξουμε σε όλους ότι αντιδράσαμε. Δεν τους ζήτησα να κερδίσουν το παιχνίδι, αλλά να παίξουν ένα συγκροτημένο παιχνίδι για να δείξουμε πως βελτιωνόμαστε και πως έχουμε επιθυμία. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς στο Final 4 και ήταν σημαντικό για την ψυχολογία μας. Και αυτό ακριβώς μου έδειξαν απόψε οι παίκτες μου. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν προστατεύσαμε το καλάθι μας, σκόραραν πολλούς πόντους μέσα στην ρακέτα και πήραν κάποια εύκολα επιθετικά ριμπάουντ. Στο δεύτερο προσαρμοστήκαμε καλύτερα στην άμυνα, αλλά στην επίθεση σταματήσαμε σε κάποια σημεία την μπάλα. Στην συνέχεια κρατήσαμε το ίδιο επίπεδο άμυνας και κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα. Και αυτό ήταν πολύ σημαντικό γιατί ότι καλύψαμε τα ψηλά αθλητικά κορμιά του Ολυμπιακού. Θεωρώ ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά».

Διαβάστε επίσης

Το πανόραμα της Ευρωλίγκας (Day 3)

Το πανόραμα της Ευρωλίγκας (Day 3)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό να μην τα καταφέρνει, σε αντίθεση με τις Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε που έκαναν το 2/2 σε αυτά τα πρώτα διπλά παιχνίδια της διοργάνωσης.