Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ομάδα χρειάζεται το χρόνο της!

Η ομάδα χρειάζεται το χρόνο της!
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 - 08:41
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μετά τις δύο μεγάλες νίκες εκτός έδρας, ήρθε μία «κακή» ήττα στο ΣΕΦ. Πριν αρχίσει η αναμέτρηση με την ομάδα από το Μιλάνο, όλοι έλεγαν πως πρόκειται για το πιο δύσκολο παιχνίδι από αυτά που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός. Και είχαν δίκιο!

Είναι απολύτως φυσιολογικό για μια νέα ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Πόσω δε μάλλον όταν έχει αλλάξει ριζικά και πολλοί από τους βασικούς της άξονες είναι καινούργια πρόσωπα. Γι’ αυτό όλοι λένε πως χρειάζεται χρόνο.

Οι νίκες στη Μόσχα και τη Βιτόρια της έδωσαν τη δυνατότητα να κερδίσει λίγο περισσότερο. Η ήττα από το Μιλάνο ήταν ένα μικρό πισωγύρισμα! Στη λογική, ότι μία τρίτη νίκη θα αλλάζει εντελώς τα δεδομένα για τη φετινή πορεία της ομάδας.

Κανείς δεν περίμενε ότι θα κάνει δύο δίπλα στα ισάριθμα πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια! Σε δύσκολες έδρες, απέναντι σε ομάδες με υψηλές βλέψεις. Ακόμα και με μία νίκη μακριά από το ΣΕΦ, ο απολογισμός θα ήταν άκρως θετικός! Σκεφτείτε πως ήταν τα πράγματα μετά το 2-0. Αλλά ήρθε αυτή η «κακή» ήττα από την Αρμάνι που έδειξε πώς ακόμα η ομάδα δεν έχει το πιο βασικό. Διάρκεια στην καλή απόδοση. Δεν έχει ακόμα την απαραίτητη «χημεία» για να παίξει το μπάσκετ που θέλει για συνεχόμενα ματς.

Το μόνο που χρειάζεται αυτή ομάδα είναι μια μικρή πίστωση χρόνου. Και οι παίκτες και ο Μπλατ! Έδειξαν σε Μόσχα και Βιτόρια πως έχουν μεγάλες δυνατότητες. Αυτό που τους λείπει είναι να αποκτήσουν την απαιτούμενη χημεία για να μπορέσουν, μέσα από εκεί, να αποκτήσουν διάρκεια στο καλό παιχνίδι. Ο κόσμος του Ολυμπιακού χρειάζεται να κάνει λίγο υπομονή και να δείξει εμπιστοσύνη σε αυτήν την ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Στις 22:00 με την Μακάμπι

Στις 22:00 με την Μακάμπι

Άλλαξε ώρα το ματς της Πέμπτης 25/10, καθώς την ίδια ημέρα είναι και το Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός (19:55).