Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αστοχία από την περιφέρεια στοίχισε

Η αστοχία από την περιφέρεια στοίχισε
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 - 10:40
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ένα από τα βασικά θέματα που δεν πήγαν καλά για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Αρμάνι ήταν τα σουτ από μακρινή απόσταση. Από το τρίποντα. Κάτι που εξήγησε με τον δικό του τρόπο μετά το ματς και ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Σε ένα ματς απέναντι σε μια φύσει επιθετική ομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» υστέρησαν. Από τη μια είχαν μόλις δύο εύστοχα τρίποντα -αμφότερα από τον Μάντζαρη- από την άλλη ποσοστό μόλις 15,4% με 2.13! Κι αυτό ήταν από τα «κλειδιά» του ματς. Και τα λίγα τρίποντα και τα χαμηλά ποσοστά.

Την ώρα που η Αρμάνι ήταν πολύ πιο εύστοχη έχοντας 12 τρίποντα, αλλά και αρκετά καλό ποσοστό για εκτός έδρας ματς με 41,4%. Αυτή το 26% που χωρίζει τις δύο ομάδες σε ό,τι αφορά το ποσοστό ευστοχίας, αλλά και τα δέκα παραπάνω τρίποντα για το Μιλάνο ήταν κομβικός παράγοντας για την εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού.

Με την τριάδα των Σπανούλη, Ουίλιαμς-Γκος και Τουπάν να έχουν κατά σειρά 0/3, 0/2 και 0/2, αντίστοιχα, δηλαδή 0/7. Μαζί με την απουσία του τραυματίας Στρέλνιεκς, ήταν λογικό ο Ολυμπιακός να μην απειλήσει από την περιφέρεια και να χάσει μεγάλο ποσοστό από τη δύναμή του στην επίθεση.

Διαβάστε επίσης

Στις 22:00 με την Μακάμπι

Στις 22:00 με την Μακάμπι

Άλλαξε ώρα το ματς της Πέμπτης 25/10, καθώς την ίδια ημέρα είναι και το Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός (19:55).

Νέες φανέλες (pics)

Νέες φανέλες (pics)

Μπασκετικές και κοντομάνικες. Μπορείτε να τις βρείτε στο Official Store…