Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτος σε ασίστ… δεύτερος σε λάθη!

Πρώτος σε ασίστ… δεύτερος σε λάθη!
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 - 20:02
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν είναι άκρως παράλογο και έχουν σύνδεση μεταξύ τους. Θα μπορούσαν βέβαια τα πράγματα να είναι καλύτερα… Αναφερόμαστε φυσικά στις ασίστ και τα λάθη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Έχοντας ως δείγμα (μικρό) τις 3 πρώτες αγωνιστικές στην διοργάνωση, βλέπουμε πως ο Ολυμπιακός φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τις ασίστ αλλά και στην 2η θέση αυτής με τα λάθη.

- Οι «ερυθρόλευκοι», θέλοντας να κυκλοφορούν γρήγορα και σωστά τη μπάλα με ταχύτητα στην εκτέλεση, σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές (σ.σ. με Κίμκι, Μπασκόνια και Μιλάνο δηλαδή) έχουν μοιράσει ήδη 65 ασίστ, με τον μέσο όρο τους να είναι 21,67 τελικές πάσες ανά ματς. Μία ασίστ λιγότερη έχει η Ρεάλ, τρεις πιο κάτω η Φενέρ και τέσσερις η Εφές.

Έντεκα παίκτες του Ολυμπιακού έχουν δώσει ασίστ σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια της ομάδας στην Ευρωλίγκα και οκτώ έχουν μέσο όρο τουλάχιστον μία ανά ματς, με τους Σπανούλη και Γκος φυσικά να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος με 6.7 (20 σύνολο) και 4.7 (14) αντίστοιχα.

- Ο Ολυμπιακός έχει αυξήσει τον ρυθμό του στο ματς, τις κατοχές άρα και στις αποφάσεις του με συνέπεια να κάνει και πολλά λάθη. Κάπου λογικό και αναμενόμενο αλλά θα μπορούσε να είναι και μικρότερος ο αριθμός και κυρίως αυτά να μην είναι ωφέλιμα για τον αντίπαλο, καθώς όπως αναφέραμε, έχει δώσει 20 πόντους από λάθη του στην Μπασκόνια και 25 στη Μιλάνο.

Οι Πειραιώτες λοιπόν φιγουράρουν στην 2η θέση της λίστας με τα λάθη στην Ευρωλίγκα έχοντας ήδη σύνολο 42 (14 ο μέσος όρος τους). Από πάνω τους, στην 1η θέση δηλαδή, έχουν τις Μακάμπι και Ζαλγκίρις με 3 περισσότερα (45 σύνολο- 15 ανά ματς), ενώ τους ακολουθούν οι Μπαρτσελόνα και Γκραν Κανάρια με 41 (13.67 μ.ο.).

Φυσικά όλοι έχουν καταγράψει λάθος, ενώ έξι παίκτες έχουν τουλάχιστον 1 ανά ματς, με τον Σπανούλη να κάνει 3 κατά μ.ο. και τους Γκος-Παπανικολάου 1.7 μ.ο.

Στη συνάρτηση ασίστ/λάθη πάντως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν θετικό πρόσημο και αρκετά υψηλό ποσοστό στο ratio με 154.76%, όντας στην 6η θέση. Κορυφαία είναι η Ρεάλ (188,24%), ακολουθεί η Αρμάνι Μιλάνο (184%) και η ΤΣΣΚΑ, καθώς επίσης και οι Φενέρ-Κίμκι που βρίσκονται πάνω από τον Ολυμπιακό.

Κορυφαίος στη συνάρτηση ασίστ-λάθη από πλευράς Ολυμπιακού είναι ο Στρέλνιεκς που βρίσκεται στην 9η θέση της σχετικής λίστας στην Ευρωλίγκα και μιλάμε για τον κορυφαίο σε αυτή την κατηγορία τη σεζόν 2016-2017.

Διαβάστε επίσης

Πρώτα Ήφαιστος και μετά Μακάμπι!

Πρώτα Ήφαιστος και μετά Μακάμπι!

Στον Ολυμπιακό είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να καθαρίσουν το μυαλό τους το Σάββατο, ωστόσο την Κυριακή μιλάνε μεταξύ τους, αναλύουν τα λάθη τους και προχωράνε μπροστά για το ματς της Α1.

Λίγα αλλά να είναι… καλά!

Λίγα αλλά να είναι… καλά!

Η ανάγνωση του τριπόντου σε συνάρτηση με το παιχνίδι του Ολυμπιακού- Οι κλειστές άμυνες και τα λάθη που μεταφράζονται σε… πόντους αντιπάλου.