Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ!

Τι πρέπει να κάνει  ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ!
Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018 - 21:40
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η τακτική και οι αναλύσεις πολλές φορές πάνε… περίπατο όταν έχουμε να κάνουμε με ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, το γνωρίζετε καλά, ωστόσο ας πατήσουμε σε κάποια μέχρι στιγμής δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός, όπως είπε και ο Τσάβι Πασκουάλ, δεν είναι ακόμα καλά στην επίθεση. Δεν είναι καλός στα τρίποντα, καθώς ευστοχεί με 31,7%, μέχρι στιγμής φαίνεται να εξαρτάται επιθετικά από τον Λοτζέσκι, ενώ όσον αφορά την δημιουργία του, οι μισές ασίστ (9 από τις 18) είναι προϊόν έμπνευσης του Νικ Καλάθη.

* ΚΑΛΑΘΗΣ: Σαφέστατα, αυτός είναι ο Νο.1 στόχος του Ολυμπιακού. Η απεμπλοκή του Καλάθη από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Η αποτροπή του να δημιουργήσει και να «τρέξει» την ομάδα του. Τα προηγούμενα χρόνια βλέπαμε τον Παπανικολάου πάνω του κατά μεγάλο ποσοστό, φέτος υπάρχει ο Τουπάν αλλά και ο Τίμα.

* ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΙ: Πέραν του Καλάθη, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει επ‘ ουδενί να αφήσει τον αντίπαλό του να τρέξει στο τρανζίσιον. Απαγορεύεται… Ο Παναθηναϊκός – μετά τους «ερυθρόλευκους» και την Αρμάνι-είναι η ομάδα αυτή που παίρνει τους περισσότερους πόντους στον αιφνιδιασμό (10,2 μ.ο.), οπότε δεν πρέπει να του δώσει εύκολο σκορ και φυσικά ρυθμό και ψυχολογία μέσα στην έδρα του. Το τονίζουμε γιατί είναι κάτι που συνηθίζει ο Ολυμπιακός να «δίνει» με δικά του λάθη.

* ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ: Από κει και πέρα, θέλει προσοχή το ριμπάουντ για τους Πειραιώτες. Έχουν την υπεροχή (35 έναντι 31), προστατεύουν το καλάθι τους με ένα ποσοστό αντιπάλου στα δίποντα 49,7%, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει μέσο όρο 10 επιθετικά τα οποία μεταφράζονται σε 11,2 πόντους που παίρνει από διπλή ευκαιρία.

* ΠΟΝΤΟΙ ΑΠΟ ΛΑΘΗ: Αντίθετα, η πίεση των «ερυθρόλευκων» θα πρέπει να οδηγήσει τους «πράσινους» στο λάθος οι οποίοι συνηθίζουν να δίνουν στον αντίπαλό τους 15,6 πόντους ανά ματς. Είναι μεγάλος αριθμός και ο Ολυμπιακός πρέπει να τον εκμεταλλευτεί.

*ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ/ΜΠΛΟΚ: Ακόμα ένα στοιχείο που θέλει προσοχή είναι τα 8,4 κλεψίματα που έχει ο Παναθηναϊκός ανά ματς και τα 3,4 μπλοκ. Μιλάμε για 12 κατοχές περίπου.

  • ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ: Ο Σέρβος ενδεχομένως να αποτελέσει «κλειδί» για τον Ολυμπιακό. Έρχεται σε αντίθεση με τα σέντερ του Παναθηναϊκού παικτικά και σωματικά, ενώ μιλάμε για τον πρώτο ριμπάουντερ στην Ευρωλίγκα (μαζί με τον Ταβάρες) και τον 9ο σκόρερ αυτής μεταξύ των σέντερ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι πρέπει να κάνει  ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ!
Τι πρέπει να κάνει  ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ!

Διαβάστε επίσης

Έχει τον τρόπο του...

Έχει τον τρόπο του...

Ο Ολυμπιακός έδειξε στα τρία φετινά ματς του μακριά από το ΣΕΦ, πώς μπορεί να τα καταφέρει σε δύσκολες έδρες.

Σπανούλης Vs Καλάθης: 4-1!

Σπανούλης Vs Καλάθης: 4-1!

Η Ευρωλίγκα δημιούργησε ένα ωραίο βίντεο με τα κατορθώματα των δύο στα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στην Ευρώπη. Ο μ.ο. πόντων τους και ασίστ σε αυτά τα παιχνίδια, οι νίκες και οι καλύτερες εμφανίσεις...