Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Να μην έχουμε κενά διαστήματα»

«Να μην έχουμε κενά διαστήματα»
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 - 15:22

Ένα ακόμα δύσκολο ματς για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Πέμπτη βράδυ με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ. Με τον Κώστα Παπανικολάου να εξηγεί ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι «ερυθρόλευκοι» για να πετύχουν το στόχο τους.

Με τον διεθνή φόργουορντ να τονίζει αρχικά: «Είναι ένα δύσκολο ματς. Είναι μια περίοδος δύσκολη βάσει προγράμματος για μας. Πρέπει να έχουμε καλή συγκέντρωση και να κάνουμε συνολικά ένα καλό παιχνίδι. Θέλουμε τον κόσμο μας δίπλα μας, όπως κάνει πάντα. Να μας στηρίξει με τη δύναμη του και με φωνή του. Κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι δύσκολος. Έχει δυνατό κορμό, καθώς είναι μια ομάδα που είναι μαζί πολλά χρόνια οι περισσότεροι παίκτες. Με συνεχή παρουσία τα τελευταία χρόνια στο Φάιναλ 4. Η Φενέρμπαχτσε είναι μια δύναμη, πλέον, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Σε ό,τι αφορά τα σημεία που θα πρέπει να βελτιώσουν οι «ερυθρόλευκοι» σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο «Παπ» εξήγησε: «Η μεγαλύτερη βελτίωση είναι να έχουμε μικρότερα και λιγότερα κενά διαστήματα. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν κακοί, δεν μπήκαμε στο ματς. Όταν παίζεις με έμπειρες και με καλές ομάδες, αυτό θα το «πληρώσεις»! Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Μετά τη Φενέρμπαχτσε ακολουθεί το νέο ματς με τον ΠΑΟ. Με τον Παπανικολάου να αναφέρει: «Αυτή την στιγμή σκεφτόμαστε μόνο την Φενέρμπαχτσε. Δεν μπορείς να προτρέχεις. Είναι μία δύσκολη σειρά αγώνων, αλλά πρέπει να κοιτάμε το ματς που έχουμε μπροστά μας. Καταλαβαίνουμε πως ένα ματς με τον Παναθηναϊκό, έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά κοιτάμε το ματς με την Φενέρμπαχτσε».

Στο ερώτημα αν το ματς έχει ιδιαιτερότητες με δεδομένη την παρουσία των Ομπράνοβιτς και Σλούκα, ανάφερε: «Ο κόσμος έχει αποδεχτεί χρόνια τώρα τον κόουτς Ομπράντοβιτς, τον Σλούκα και άλλους παίκτες που έπαιξαν στην ομάδα μας ή στον Παναθηναϊκό. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για να δημιουργήσουμε θέμα χωρίς να υπάρχει λόγος. Είναι ένα παιχνίδι. Έτσι το βλέπω και έτσι πιστεύω πως είναι και για εμάς και για τους προαναφερθέντες».

Διαβάστε επίσης