Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ψυχρολουσία…

Ψυχρολουσία…
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 - 22:59
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Την 3η του συνεχόμενη ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός και 2η μέσα στο ΣΕΦ και στις 7 πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται στο 3-4 στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας. Ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε με 73-72, με τον Γκος να αστοχεί στην τελευταία επίθεση.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Το physical game. Το ματς ήταν δυνατό, σκληρό, πήγε σε μονομαχίες και το επέτρεψαν και οι διαιτητές με τον Ολυμπιακό να αποσυντονίζεται στην επίθεση.

MVP: Ο Κώστας Παπανικολάου και με ενοχλήσεις στο γόνατο έκανε τρομερό παιχνίδι.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στον Γιώργο Πρίντεζη και στον μοιραίο του αγώνα Γκος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 42% δίποντα είχε η Φενέρ, η 1η στην Ευρωλίγκα σε αυτόν τον τομέα. Κι όμως...

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Γιάνις Τίμα.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, που ξεκίνησε 5άδα με Γκος, Σπανούλη, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, μπήκε νευρικά στο ματς, έκανε λάθη (2) και δέχθηκε πόντους από το λόου ποστ για το αρχικό 2-6, ωστόσο ο Γκος το έφερε στα ίσα (και τους 6 πόντους του Ολυμπιακού είχε πετύχει) ενώ με καλή άμυνα στον Σλούκα (2 φάουλ από νωρίς) έβγαλε τον Πρίντεζη στον αιφνιδιασμό για το 10-8. Η Φενέρ στη συνέχεια έτρεξε ένα σερί 8-0, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή και δέχθηκε τρίποντα από Μαχμούτογλου και Κάλινιτς, ενώ η δράση του Σλούκα στο παιχνίδι της Φενέρ ήταν εμφανέστατη. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τους Πρίντεζη και Μάντζαρη ενώ έδωσε και ο Μπόγρης για το 18-19, αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε τα 4 λάθη και το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε με 18-21, με τον Σλούκα να έχει 7 πόντους και 3 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο 2ο δεκάλεπτο με τρίποντα των Σπανούλη και… Λεντέι-ο Αμερικανός έπαιξε για 2 λεπτά στο «4» μαζί με Μπόγρη- ενώ η άμυνά του είχε σφίξει και ήταν πιο επιθετικός. Ο Τουπάν έβαλε ελεύθερο σουτ, ενώ συνδυάστηκε ωραία και με τον ΜΙλουτίνοφ για το 32-27, με το επιμέρους του Ολυμπιακού να είναι 14-6. Με τρίποντο του Τουπάν ανέβασε στο 35-27, ωστόσο από εκείνη τη στιγμή δέχθηκε ένα 8-0 σερί, με δύο τρίποντα του Μαχμούτογλου και σουτ του Σλούκα, με τον Στρέλνιεκς να είναι φανερά επηρεασμένος από την αποχή. Το σερί έφτασε στο 12-0 με βολές του Σλούκα για το 37-39, με τον Γκος- πάλι- με λόμπα να σκοράρει μετά από ώρα για τον Ολυμπιακό και τον Πρίντεζη με βολές να κάνει το 39-39 στη λήξη της 2ης περιόδου (21-18).

Ο Πρίντεζης με τάπα στον Σλούκα και καλάθι μπροστά έκανε το 41-39, ωστόσο οι διαιτητές είχαν επιτρέψει το physical game πάνω από τα όρια του φάουλ. Ο Ολυμπιακός με δύο καλάθια του Παπανικολάου (ντράιβ) έκανε το 45-41, χρεώθηκε με αντιαθλητικό αλλά στη συνέχεια κέρδισε βολές στο τρίποντο. Ο Ντίξον συντάραξε κάπως την άμυνα του Ολυμπιακού, ωστόσο Στρέλνιεκς με σουτ και «πικ εν ρολ» στη συνέχεια με τον Μπόγρη έκαναν το 53-47. Ο Ολυμπιακός έβγαζε τις άμυνες, ο Μπόγρης έβγαινε και πίεζε στη μπάλα, αλλά δεν πήρε την ώθηση που ήθελε και περίμενε με τον Τίμα σε δύο φάσεις να είναι άστοχος. Ο Μέλι πέτυχε τρίποντο για το 53-50 (14-11) του 3ου δεκαλέπτου.

Με κόψιμο στη ρακέτα (και πάλι) από ασίστ του Μιλουτίνοφ, ο Παπανικολάου έκανε το 55-50, ωστόσο Σλούκας και Ντατόμε, σε 50’’, ανάγκασαν τον Μπλατ σε τάιμ άουτ μετά το 55-55. Μέλι και Παπανικολάου συνέχισαν με τρίποντα, οι δύο τους πορεύονταν χέρι-χέρι, με τον Μπλατ στο 36΄να παίζει με ένα γκαρντ (Γκος) και Τουπάν-Παπανικολάου. Ο Ολυμπιακός έβγαζε άμυνες, αλλά μπροστά δεν ήταν αποδοτικός, με τον Μαχμούτογλου στη συνέχεια να κάνει με τρίποντο το 62-65. Παπανικολάου και Γκος με τρίποντο έκαναν το 67-67, ενώ ο Αμερικανός έβγαλε και ασίστ στον Μιλουτίνοφ που κάρφωσε για το 69-67. Τρεις βολές του Σλούκα στο 1.36΄΄ έκαναν το 69-70, ενώ δικό του τρίποντο στη συνέχεια (με έντονο πανηγυρισμό) το 69-73. Στα 36΄΄ ο Παπανικολάου με τρίποντο έκανε το 72-73. Βγήκε η άμυνα και με 7΄΄ να απομένουν (είχε να δώσει φάουλ η Φενέρ) ο Γκος το πήρε πάνω του αλλά αστόχησε… Τελικό σκορ 72-73 και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 3-4 πλέον στην Ευρωλίγκα.

Τα Δεκάλεπτα: 18-21, 39-39, 53-50, 72-73.

Διαβάστε επίσης

Στο ΣΕΦ ο Ντόρσεϊ

Στο ΣΕΦ ο Ντόρσεϊ

Ο Αμερικανός πρώην σέντερ του Ολυμπιακού και νυν του Πανιωνίου βρίσκεται στο Φαληρικό γήπεδο, παρακολουθώντας το ματς με τη Φενέρμπαχτσε.