Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «οδηγός» του πρώτου ματς, τα «μπες βγες» και το κεφάλαιο Πρίντεζης!

Ο «οδηγός» του πρώτου ματς, τα «μπες βγες» και το κεφάλαιο Πρίντεζης!
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 - 21:07
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν τον θέλει και αυτή η ριμάδα η τύχη… Τη μία έχει την απουσία του Στρέλνιεκς, μετά περιμένει να δει τι θα γίνει με τον Παπανικολάου που πονούσε στο γόνατο (σ.σ. είναι «οκ» αυτός και θα παίξει) και ξαφνικά… έρχεται το πρόβλημα με τον Τουπάν. Εκεί που περίμενε να δει ο Ντέιβιντ Μπλατ ξανά γεμάτη την ομάδα και να έχει λύσεις στα χέρια του, καθώς στριμώχτηκε αρκετά με τα γκαρντ τελευταία εν τη απουσία του Λετονού, αυτόματα χάνει τον Γάλλο, καθώς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να παίξει στο ΟΑΚΑ και αναμένουμε τα αποτελέσματα της μαγνητικής για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Πίεση στη μπάλα και «ματσαρίσματα»

Τι χάνει όμως ο Ντέιβιντ Μπλατ αν δεν παίξει τελικά ο Τουπάν; Το κυριότερο, έχει μία λιγότερη (αλλά την πλέον σημαντική) λύση για την πίεση στη μπάλα και το μαρκάρισμα του Καλάθη. Υπάρχει ο Παπανικολάου γι αυτή τη δουλειά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πλέον μένει μόνος από τη στιγμή που ο Γάλλος δείχνει πως θα απουσιάσει. Δεν είναι και λίγο… Έμπαινε ο ένας και μετά έπαιρνε σειρά ο άλλος, μην αφήνοντας περιθώρια για ανάσες στον αντίπαλο. Συν τοις άλλοις, ο Μπλατ δεν θα έχει ένα ψηλό και αθλητικό κορμί για τα «ματσαρίσματα» και φυσικά έναν καλό σουτέρ από μακριά (45.5% στην Ευρωλίγκα στο τρίποντο).

Παράγοντας Στρέλνιεκς

Από κει και πέρα, ο κόουτς του Ολυμπιακού περιμένει τον Στρέλνιεκς, που στερήθηκε στο ματς της Ευρωλίγκας και ήταν εμφανές αυτό παίζοντας κυρίως με σχήματα με ένα γκαρντ, να επανέλθει σιγά-σιγά σε γνώριμους ρυθμούς- καθώς ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την απουσία- και να βοηθήσει σε δημιουργία αλλά και σκοράρισμα, βοηθώντας μάλιστα και στο ροτέισον και τα «δίδυμα» στα γκαρντ, καθώς τον συνδυάζει μαζί τόσο με τον Σπανούλη όσο και με τον Γκος.

Τι να ΜΗΝ δώσει…

Τούτη τη φορά, ο Ολυμπιακός γνωρίζει τι να περιμένει, που μπορεί να τον οδηγήσει ο Παναθηναϊκός και τι δεν πρέπει να κάνει. Γιατί στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας, όσα δεν έπρεπε να κάνει, τα… έκανε στο 2ο μέρος. Επιθετικά είχε βγει εντελώς έξω από τα νερά του, στόχευε μόνο στ χαμηλό ποστ με τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ και άλλο ουδέν. Δεν είχε το ριμπάουντ βέβαια, άρα δεν μπορούσε να τρέξει όπως θέλει, με ένα γκαρντ η κυκλοφορία της μπάλας ήταν ανύπαρκτη καθώς τον έκλειναν και τον ξέκοβαν, ενώ είχε φροντίσει να δώσει από λάθη του ένα κάρο πόντους στον Παναθηναϊκό στο τρανζίσιον.

  • Οι πόντοι από αιφνιδιασμό ήταν: 13-5
  • Οι πόντοι από λάθη αντιπάλου: 17-10
  • Και από δεύτερη ευκαιρία: 20-17. Σημειωτέον από το 17 του Ολυμπιακού, οι 13 ήταν στο πρώτο μέρος.

Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να τα βελτιώσει.

«Κεφάλαιο» Πρίντεζης…

Ένας παράγοντας του ματς θα είναι και ο Γιώργος Πρίντεζης. Και το αναφέρουμε για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί στα τελευταία δύο παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, με Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε δηλαδή, έχει αγωνιστεί 68 λεπτά συνολικά: 31 και 37 αντίστοιχα. Δεύτερο, γιατί ο Πρίντεζης δεν είναι μόνο οι 26 πόντοι (με 9/10 δίποντα με τον Παναθηναϊκό) και οι 10 (με 3/8 δίποντα με τη Φενέρ) που φαίνεται στην στατιστική. Ο Πρίντεζης καταναλώνει μεγάλη ενέργεια στην άμυνα και δέχεται μπόλικη «ξύλο». Ακόμα και να ξεμαρκαριστεί για να πάρει τη μπάλα στο χαμηλό ποστ. Ο Μπλατ, για λόγους τακτικής και «ματσαρίσματος» δεν χρησιμοποίησε με τη Φενέρ καθόλου τον Βεζένκοφ, ενώ με τον Παναθηναϊκό τον είχε βάλει για 11:38 λεπτά, δίχως βέβαια να κάνει πολλά πράγματα.

Διαβάστε επίσης

Χωρίς απουσίες ο Παναθηναϊκός

Χωρίς απουσίες ο Παναθηναϊκός

Ο Τσάβι Πασκουάλ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ομάδας του για το ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό (18:00) στο ΟΑΚΑ, χωρίς προβλήματα.

«Θέλω πολύ να παίξω»

«Θέλω πολύ να παίξω»

Παρά το πρόβλημα τραυματισμού του, ο Αξέλ Τουπάν «έγραψε» στο blog του στον ΕΣΑΚΕ, περιμένοντας και τα αποτελέσματα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε.

Στο ΣΕΦ οι Αγγελόπουλοι

Στο ΣΕΦ οι Αγγελόπουλοι

Την προπόνηση του Ολυμπιακού παρακολούθησαν οι πρόεδροι όπως συνηθίζουν πριν από πολλά παιχνίδια της ομάδας.