Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκληροί οι Βαυαροί! (vids)

Σκληροί οι Βαυαροί! (vids)
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 - 19:05
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός θέλει να βρει τον δρόμο του και να επανέλθει στα επιθυμητά αποτελέσματα, ωστόσο καλείται να περάσει από ένα μονοπάτι που του προξενεί πολλά προβλήματα και μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει όπως θα ήθελε. Αυτό, της αντίπαλης σκληρής άμυνας. Η Μπάγερν- η οποία έχει παίξει 5 εντός έδρας παιχνίδια και οι τρεις νίκες έχουν σημειωθεί εκεί- είναι μία τέτοια ομάδα, δίνει βάση στην άμυνά της και επιδεικνύει ένα σκληρό παιχνίδι σε αυτήν, θέλοντας να βγάλει εκτός ρυθμού τον αντίπαλό της. Την Μπασκόνια για παράδειγμα την κράτησε στους 71 πόντους.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ο οποίος διαθέτει την… 4η χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης (78.9 πόντους μ.ο.- 72 στα τελευταία 3 παιχνίδια) πρέπει να βρει τρόπους να τρέξει στο τρανζίσιον καθώς οι Βαυαροί δίνουν αιφνιδιασμούς- και κυρίως να μοιράσει καλά και σωστά τη μπάλα, καθώς όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράντοσιτς επιτρέπει στον αντίπαλο να μοιράσει… 20 ασίστ.

Τα γκαρντ θα πρέπει να δημιουργήσουν καλά λοιπόν και ο Ολυμπιακός να μην πάει και πάλι μόνο σε ένα παιχνίδι στο χαμηλό ποστ με του Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη (58.7% επιτρέπει η Μπάγερν στα δίποντα) αλλά να εμφανίσει πλουραλισμό και να «ανοίξει» την άμυνα της από μακριά.

Είναι πολύ σημαντικό παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» να πιέσουν σωστά στη μπάλα και να ωθήσουν στο λάθος την ομάδα του Ράντονιτς, ώστε να εκμεταλλευτούν τους πόντους που δίνει από τα (12) λάθη της, ωστόσο θέλει προσοχή στο ριμπάουντ, καθώς η Μπάγερν παίρνει πόντους από δεύτερη ευκαιρία.

Επιμέρους τώρα, ο Τζέντοβιτς είναι ο πρώτος σκόρερ της Μπάγερν με 14 πόντους μ.ο. και ακολουθούν Λούσιτς και Ουίλιαμς με πάνω από 10 πόντους έκαστος, με τον Αμερικανό μάλιστα να μην το έχει βρει ακόμα από τα 6.75μ. αλλά την ομάδα του να ευστοχεί ούτως ή άλλως με 41%. Ο Γιόβιτς με 4.6 ασίστ (και 2 κλεψίματα) κρατάει τα «κλειδιά» της ομάδας στην δημιουργία, ενώ στους ψηλούς τον Ραντόσεβιτς τον γνωρίζουν καλά από την Μπάμπεργκ, ένα κλασικό σέντερ, ωστόσο διαθέτει και τον Μπούκερ (είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Ολυμπιακού δύο φορές στο παρελθόν) ο οποίος είναι ιδιαίτερα αθλητικός και εκρηκτικός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σκληροί οι Βαυαροί! (vids)
Σκληροί οι Βαυαροί! (vids)

Διαβάστε επίσης