Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός… ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Ο Ολυμπιακός… ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 - 23:14
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός, με την 3η του εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα, πέρασε από το Μόναχο επί της Μπάγερν με 72-62, για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (στο 4-4 πλέον στη βαθμολογία) και έβγαλε, όχι μόνο την αντίδραση που έψαχνε, αλλά έφερε στην επιφάνεια ξανά δείγματα από το μπάσκετ και τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο Μπλατ στον Ολυμπιακό. Κυκλοφόρησε καλά η μπάλα, δεν κόλλαγε, πήρε πολλά από αρκετούς, τελείωσε με 5 παίκτες διψήφιους (νταμπλ-νταμπλ ο Λεντέι) αλλά ήταν και σκληρός στην άμυνα. Την Πέμπτη με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η άμυνα του Ολυμπιακού αλλά και η διαφορετική προσέγγιση στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Μοιράστηκε και κυκλοφόρησε σωστά η μπάλα, δεν έμεινε στα χέρια του Σπανούλη, ενώ είχε 6 παίκτες που έδωσαν πολλά στην επίθεση.

MVP: Ο Ζακ Λεντέι. Νταμπλ-νταμπλ ο Αμερικανός με πολλές και καλές άμυνες.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στον Γιάνις Στρέλνιεκς με 10 πόντους, στην 4η περίοδο όλους, στον Γιάνις Τίμα με προσφορά σε άμυνα και επίθεση, στον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 14 ασίστ ο Ολυμπιακός και 15 λάθη.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Κώστας Παπανικολάου.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός- που ξεκίνησε με 5άδα με τους Γκος, Παπανικολάου, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ- μπήκε ορεξάτα στο παρκέ του Audi Dome, με κίνηση και συνεργασίες, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 4-10 (με 5/7 δίποντα) και κτυπώντας συνεχώς στη ρακέτα των Γερμανών, με Πρίντεζη, αλλά και κοψίματα του Παπανικολάου. Ο Λεντέι μπήκε στο «4» αρχικά και έκανε το 6-12, ωστόσο η είσοδος του Ντέρικ Ουίλιαμς στο παρκέ δημιούργησε προβλήματα. Έβαλε 7 σερί πόντους (και κέρδισε 3 φάουλ) για το 15-12, με τον Σπανούλη με τρίποντο (και 2 λάθη) να κάνει το 15-15 του 1ου δεκαλέπτου.

Λεντέι και Κόπονεν μπήκαν με τρίποντα στο 2ο δεκάλεπτο, με τον Μιλουτίνοφ να κάνει καλή δουλειά μέσα στη ρακέτα της Μπάγερν αλλά και στην άμυνα πάνω στον Ουίλιαμς. Έχοντας δίπλα του τον Λεντέι και πάλι (στο «4»), τελείωσε τη φάση για το 21-23, ωστόσο ο Παπανικολάου στη συνέχεια… χάθηκε. Ήταν κακός στην άμυνα στον Ντάνγκουμπιτς, έκανε 2 λάθη συνεχόμενα, με αποτέλεσμα να φτάσει η Μπάγερν τα 4 κλεψίματα και να βρει τρανζίσιον, το οποίο δεν αξιοποίησε. Ο Ολυμπιακός όταν είχε το ριμπάουντ, γιατί δεν το ήλεγχε, έβλεπε τον Γκος να τρέχει ιδανικά το παρκέ για το… «πάρε βάλε» στον Πρίντεζη, ενώ ο Μιλουτίνοφ με κάρφωμα ανάμεσα σε τρεις έδωσε εκ νέου το προβάδισμα, ενώ ο Τίμα με τρίποντο (3/11 ο Ολυμπιακός) έκανε το 27-31 της 2ης περιόδου (12-16 επιμέρους).

Ο Μπούκερ με δύο καλάθια σερί μείωσε στο 31-33, στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, ωστόσο ο Μιλουτίνοφ με… τρίποντο (τελείωνε ο χρόνος) και βολές στη συνέχεια κράτησε το προβάδισμα με 33-38. Ο Ολυμπιακός έπαιζε καλές άμυνες, αλλά βιάζονταν μπροστά χαρίζοντας μπάλες, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί η Μπάγερν και με ένα 8-2 επιμέρους (δύο καρφώματα) να περάσει μπροστά με 39-38. Ο Γκος, τρέχοντας και πάλι το παρκέ ιδανικά για το ανάποδο λέι απ αλλά και με ασίστ στον Πρίντεζη, συνετέλεσε στο 39-42, με τον Μπλατ να έχει ρίξει τον Βεζένκοφ στο παρκέ, αλλά στο «3», δίπλα σε Πρίντεζη και Λεντέι. Η Μπάγερν, βδέλλα πάνω στον Ολυμπιακό, δεν ξεκολλούσε και με τους Ουίλιαμς και Κόπονεν έκανε το 43-42, για να ολοκληρωθεί το 3ο δεκάλεπτο με 43-45, με βολές του Βεζένκοφ (16-14 επιμέρους).

Ο Τίμα (με τρίποντο) και ο Λεντέι (10 ριμπάουντ) έκαναν το 47-50 στην αρχή της 4ης περιόδου, αλλά ο Βεζένκοφ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον Ουίλιαμς που τον πέρασε δύο φορές για να καρφώσει, ωστόσο ο Στρέλνιεκς με δύο σερί προσπάθειες (ντράιβ και σουτ) «άνοιξε» στο 49-54 για τον Ολυμπιακό στο 33΄. Ο Λεντέι, από την 4η ασίστ του Σπανούλη (είχε 3 πόντους, 1 ασίστ και 4 λάθη στο τέλος της 3ης περιόδου), έφτασε στο νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ, για το 49-56, ενώ παρά το λάθος και τον αιφνιδιασμό του Λούσιτς για το 53-56, οι «ερυθρόλευκοι» με ένα 9-0 σερί, με γκολ φάουλ των Στρέλνιεκς και Σπανούλη σε ντράιβ αλλά και τρίποντο του αρχηγού, έκαναν το 53-65 στο 37΄. Λεντέι και και Στρέλνιεκς με τρίποντο (10 πόντους στην 4η) ανέβασαν σε 58-70, με τον Ολυμπιακό να σφιχταγκαλιάζει τη νίκη. Τελικό σκορ 62-72 (επιμέρους 19-27) και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 4-4 στην βαθμολογία στην Ευρωλίγκα.

Τα Δεκάλεπτα: 15-15, 27-31, 43-45, 62-72.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Ολυμπιακός… ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Ο Ολυμπιακός… ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Διαβάστε επίσης

«Έπρεπε να κερδίσουμε»

«Έπρεπε να κερδίσουμε»

Ο Ζακ Λεντέι ήταν ο MVP του Ολυμπιακού στο Μόναχο απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ αλλά και 20 μονάδες στο ranking και τόνισε πως «ήθελα να φέρω ενέργεια και να βοηθήσω την ομάδα μου».