Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μπλατ «κέρδισε» ξανά τον Λεντέι!

Ο Μπλατ «κέρδισε» ξανά τον Λεντέι!
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 - 20:15
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ φαίνεται πως βρίσκεται σε μία διαδικασία που και ο ίδιος αναζητεί τους τρόπους, ώστε να πάρει το καλύτερο και το μέγιστο δυνατό από τους παίκτες του και το ζωντανό παράδειγμα είναι ο Ζακ Λεντέι. Ο Αμερικανός από τα 4:22 λεπτά με τη Φενέρμπαχτσε πήγε στα 28 με τη Μπάγερν παίζοντας πολύ και στο «4». Σε μία θέση που γνωρίζει καλά, νιώθει βολικά και αποδίδει ίσως και καλύτερα από ότι στο «5», έχοντας την ευχέρεια να παίζει με πρόσωπο στο καλάθι ή και να σουτάρει. Με τον Παναθηναϊκό στο ματς πρωταθλήματος είχε 3/3 τρίποντα, με τη Μπάγερν 1/3 ενώ και κόντρα στη Φενέρ σε αυτά τα 4:22 λεπτά πρόλαβε και πέταξε το τριποντάκι του.

Η ουσία είναι πως εκεί που ο Λεντέι φαίνονταν… χαμένος, ο Μπλατ τον κέρδισε και πάλι με τον Αμερικανό να έχει στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας 32 πόντους ενώ με τη Μπάγερν είχε και 12 ριμπάουντ συν 2 κλεψίματα.

Το ότι ο Μπλατ τον βάζει και στο «4»- όντας μάλιστα η πρώτη αλλαγή του Πρίντεζη όταν πηγαίνει για ανάσες ο Έλληνας φόργουρντ- «ανοίγοντας» δρόμο για περισσότερα λεπτά συμμετοχής στον Μπόγρη, εξάπτει την περιέργεια για το πώς θα είναι η συνέχεια, μιας και δεν μπορεί ο Μιλουτίνοφ να τραβήξει μόνος το κουπί στο «5» (25 λεπτά μ.ο. στα τελευταία τρία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα). Ο Μπλατ περιμένει και τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος αυτές τις μέρες αναμένεται να μπει με την ομάδα, όπου θεωρείται σίγουρο πως θα χρησιμοποιηθεί και στο «5», ενώ μένει να δούμε και το πως θα κερδίσει ξανά τον Βεζένκοφ, ο οποίος έπαιξε 2 λεπτά με τον Παναθηναϊκό στο ματς πρωταθλήματος, καθόλου με τη Φενέρμπαχτσε και κάτι λιγότερο στο Μόναχο από 7 λεπτά, με τον Μπλατ να τον βάζει στο «3».

Διαβάστε επίσης