Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φοβού τα τρίποντα των Μαυροβούνιων (vids)

Φοβού τα τρίποντα των Μαυροβούνιων (vids)
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 - 00:45
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η Μπούντουσνοστ, η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, μπορεί να ξεκίνησε την παρθενική της σεζόν στην διοργάνωση με 0-6 στα πρώτα έξι παιχνίδια της, αλλά τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές έχει σημειώσει δύο νίκες- φυσικά στην έδρα της γιατί εκτός έχει 0/3- απέναντι σε Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ.

Κοιτάξτε όμως τι έγινε σε αυτές τις δύο νίκες και μάλιστα με ποιόν τρόπο ήρθαν: Η ομάδα του Αλεξάνταρ Ντζίκιτς σε αυτές τις δύο νίκες σκόραρε κατά μέσο όρο 96 πόντους… 99 πόντους στην Μπασκόνια και 93 στην ΤΣΣΚΑ. Μιλάμε για την χειρότερη επίθεση της Ευρωλίγκας μέχρι τότε.

Έφτασε λοιπόν στους 96 πόντους μ.ο. γιατί είχε το ασύλληπτο 61,4% στα τρίποντα. Αν το έκανε μία, αν το έκανε δεύτερη… σίγουρα μπορεί να το ξανακάνει τη στιγμή, με την άμυνα του Ολυμπιακού (για να έχουμε δείγμα σύγκρισης) να επιτρέπει 36% στα τρίποντα αντιπάλων.

Πάνω από τους μισούς πόντους της με Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ ήρθαν πίσω από τα 6.75μ. Απέναντι στους Βάσκους είχε 21/34 τρίποντα (61,8%) και με τους Ρώσους είχε 14/23 (60,9%).

Στα εφτά παιχνίδια τώρα που έχει χάσει, η Μπούντουσνοστ, είχε 64.7 πόντους κατά μ.ο. (βλέπετε την τεράστια διαφορά) με 36% στα τρίποντα.

Στα δύο παιχνίδια εν κατακλείδι που κέρδισε είχε 17.5 πετυχημένα τρίποντα κατά μ.ο. και στα εφτά που έχασε 7.1 εύστοχα τρίποντα κατά μ.ο.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι δεν πρέπει να την αφήσει να κάνει ο Ολυμπιακός, καθώς πέντε παίκτες της σουτάρουν με πάνω από 40% στα τρίποντα: Κλαρκ 50%, Γκόρντιτς 40.7%, Τζάκσον 54.8%, Νίκολιτς 52.4%, Σέχοβιτς 42.1% συν τον Κλαρκ που ευστοχεί με 38.2%.

Διαβάστε επίσης

Τους έβαλαν τα γυαλιά! (vid)

Τους έβαλαν τα γυαλιά! (vid)

Οι προπονήσεις του ONE Team συνεχίστηκαν με την ομάδα ακόμη πιο ενισχυμένη! Νέο πρόσωπο ο Γιώργος Μπόγρης...

Ο Κεστούτις Κεμζούρα ανακρίθηκε σε 24'' (vid)

Ο Κεστούτις Κεμζούρα ανακρίθηκε σε 24'' (vid)

Ο Λιθουανός άμεσος συνεργάτης του Ντέιβιντ Μπλατ διάλεξε Τζόρνταν και λέει ποιος είναι ο πιο χαβαλές αλλά και ο πιο σοβαρός από τους παίκτες και τους ανθρώπους του τεχνικού επιτελείου.

Με μοναδικό απόντα τον Τουπάν!

Με μοναδικό απόντα τον Τουπάν!

Ο Γάλλος συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα και κατά πως φαίνεται θα μείνει εκτός και από την αναμέτρηση με την Μπούντουσνοστ, με τον Μπλατ να του δίνει κι άλλο χρόνο.