Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καθαρό μυαλό, μηδέν λάθη

Καθαρό μυαλό, μηδέν λάθη
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018 - 09:05
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις αφήνει στον Ολυμπιακό μια γλυκόπικρη γεύση... Από τη μια το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο που ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με +8 (48-40), να ελέγχουν το ματς, αλλά το σημαντικότερο να δείχνουν υψηλό επίπεδο προσήλωσης και συγκέντρωσης. Κάτι που μαρτυρά η στατιστική σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός είχε μηδέν λάθη στο διάστημα αυτό.

Σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο, το πλάνο του Μπλατ είχε λειτουργήσει πολύ καλά ως εκείνο το σημείο. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο, με πάρα πολλά λάθη, με «φτηνά» λάθη πιο σωστά και χωρίς να έχουν καθαρό μυαλό. Κι αυτό ήταν κάτι που στοίχισε πολύ στην πορεία του ματς.

Στην Ευρωλίγκα, και το είπε μετά το ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού, δεν είναι αρκετά μόνο 20 λεπτά όσο καλά κι αν αγωνιστεί μια ομάδα. Θέλει διάρκεια. Κι αυτό δεν το είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο Κάουνας με αποτέλεσμα να ηττηθούν από την Ζαλγκίρις για μια ακόμα φορά.

Διαβάστε επίσης

Τα τρίποντα δεν έφεραν την… ευτυχία

Τα τρίποντα δεν έφεραν την… ευτυχία

Ο Ολυμπιακός για 2η φορά τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα πέτυχε πάνω από 10 τρίποντα, ωστόσο, κόντρα στη Ζαλγκίρις αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει στη νίκη.