Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «κλειδιά» για την Εφές!

Τα «κλειδιά» για την Εφές!
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 - 20:48
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Καθόλου τυχαία δεν έχει πάρει τη μορφή «τελικού» η αναμέτρηση της Πέμπτης (18:45) στο ΣΕΦ, μεταξύ του Ολυμπιακού και της Εφές. Το 8-3 που «τρέχει» στην Ευρωλίγκα φέτος η τουρκική ομάδα (4η στη βαθμολογία), το μπάσκετ που παίζει και οι μονάδες που διαθέτει καταμαρτυρούν και καταδεικνύουν την επικινδυνότητα του αγώνα και τον συντελεστή δυσκολίας. Η Εφές του Αταμάν δεν έχει καμία σχέση με την Εφές των προηγούμενων ετών που τερμάτιζε στις τελευταίες θέσεις…

Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;

ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΔΙΠΟΝΤΑ%

Εν πρώτοις τον… εαυτό του. Να πάψει επιτέλους να δίνει απλόχερα και εύκολα πόντους στον αντίπαλο (13 λάθη κατά μ.ο. – 4ος στη λίστα), αλλά και ανεβάσει το ποσοστό του στα δίποντα. Έχει 56,4% στο σπίτι του στα δίποντα απέχοντας 10% (και όντας στην 9η θέση) από τον πρώτο της λίστας (Φενέρ στην προκειμένη) που έχει εντός 66% στα δίποντα.

3Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΦΕΣ

Από κει και πέρα, η άμυνα θα πρέπει να βρεθεί σε καλή μέρα και σε υψηλή ένταση. Λογικό και αναμενόμενο όταν καλείται να αντιμετωπίσει την 3η καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας (86.9 πόντους μ.ο.) αλλά και μία ομάδα που έχει πολύ υψηλά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Η Εφές είναι 2η σε δίποντα με 57.9% καθώς πετυχαίνει 23 κατά μ.ο. στα παιχνίδια της αλλά και 4η στα τρίποντα καθώς ευστοχεί με 44.4%. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να περιορίζει τους αντιπάλους του τόσο στα σουτ όσο και στις ασίστ και στα παράδοξα (ένα από τα πολλά) που έχει φέτος είναι πως εκτός έδρας δέχεται 75.5 πόντους αλλά εντός η άμυνά του δέχεται 81 πόντους.

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

Η καλή δουλειά είναι αναγκαία στον περιορισμό της Εφές- που έχει τους Μπομπουά, Μόερμαν, Μίτσιτς και Πλάις με διψήφιο αριθμό πόντων- αλλά και ο έλεγχος του ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός είναι η 2η ομάδα στην Ευρωλίγκα στα αμυντικά ριμπάουντ (παίρνει 25.8 μ.ο.) και η Εφές 2η… από το τέλος στα επιθετικά ριμπάουντ με 8.3 μ.ο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα «κλειδιά» για την Εφές!
Τα «κλειδιά» για την Εφές!

Διαβάστε επίσης

Clasico… Νο.2 στη Ευρωλίγκα! (pics, vids)

Clasico… Νο.2 στη Ευρωλίγκα! (pics, vids)

Όλοι γνωρίζουν για την «μονομαχία» του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια- Η Εφές δεν πάει πίσω- Για 37η φορά θα συναντηθούν με τους Πειραιώτες να προηγούνται με 20-16.