Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός άλλαξε και πάλι τη... μόδα στα σέντερ!

Ο Ολυμπιακός άλλαξε και πάλι τη... μόδα στα σέντερ!
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 - 16:03
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρίσκεις κάθε τρεις και λίγο ψηλό με το ταλέντο του Μιλουτίνοφ. Ένα ταλέντο – Σέρβος γαρ- το οποίο είχε δείξει ότι διαθέτει από τα πρώτα του πατήματα στο παρκέ του ΣΕΦ, απλά ήταν άγουρος, άπειρος και αδούλευτος. Φαίνονταν πως αυτό το διαμάντι είναι ακατέργαστο, αλλά να η πανηγυρική δικαίωση των Σπερς και του Πόποβιτς που του είχαν πει «μείνε στον Ολυμπιακό, το καλύτερο πρόγραμμα βελτίωσης στην Ευρώπη». Λάθεψαν κάπου; Όχι βέβαια… Όπως δεν λάθεψε και ο ίδιος ο «Νίκο» όταν στο δεύτερο ταξίδι στο Τέξας τους είπε, «είναι καλύτερα να μείνω στον Ολυμπιακό για να βελτιωθώ κι άλλο». Έβλεπε το potential του που μπορεί να φτάσει.

Ο Μιλουτίνοφ είναι μεγάλο παράδειγμα του γιατί πρέπει να έχουμε υπομονή, αλλά και γιατί η δουλειά πάντα θα σε ανταμείψει. Στον Ολυμπιακό πίστεψαν το prospect τους, ακόμα και όταν έλεγαν πολλοί «πολυτέλεια να καλύπτει θέση ξένου και να μην έχει κάτι έτοιμο», το δούλεψαν και παίζει ρόλο σε αυτό κομβικό και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Πάνω απ’ όλα δεν έμεινε ο ίδιος στο ταλέντο του, αλλά έβαλε κάτω το κεφάλι και δούλεψε και τα αποτελέσματα είναι ορατά πλέον μέχρι το Τέξας.

Μην καθόμαστε να λέμε για το αν ξέρουν την βελτίωση του Μιλουτίνοφ οι Σπερς και ο Πόποβιτς από τη στιγμή που κάθε 40-50 μέρες στέλνουν στο ΣΕΦ τον φυσιοθεραπευτή τους, τον David Clancy με τον οποίο συνεργάζονται και παρακολουθεί τον Μιλουτίνοφ, δουλεύει μαζί του και έχει στενή συνεργασία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ενώ πολύ συχνά έρχεται στο ΣΕΦ και ο GM των Σπερς Αρ Σι Μπιούφορντ.

«Προσπαθώ κάθε μέρα να μιλάω στον παίκτη. Από τον Λονδίνο του στέλνω γραπτά μηνύματα ρωτώντας τον πως είναι, πως έπαιξε, πως αισθάνεται… Και κάθε εβδομάδα στέλνω ένα εκτενές email στους Σπερς που αφορά σε όλα τα νέα που έχουν να κάνουν την κατάσταση των παικτών, αλλά και τις ομάδες τους. Επικοινωνώ απευθείας και με τον παίκτη και με την ομάδα. Προσπαθώ να χτίσω μια σχέση με τις ομάδες, γιατί το θεωρώ σημαντικό. Αλλά χρειάζεται να επικοινωνώ συχνά και με τον παίκτη» είχε πει ο David Clancy στο πρώτο τεύχος του επίσημου περιοδικού του Ολυμπιακού We Are Olympiacos και συμπλήρωσε…

«Πλέον έρχομαι λίγο πιο συχνά, γιατί η ομάδα του Σαν Αντόνιο έχει ‘μεγαλώσει’. Οι ψηλοί είναι μεγαλύτεροι, υπάρχουν και τραυματισμοί, οπότε μου είπαν να παρακολουθήσω ακόμη πιο στενά τον Νίκολα. Ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τον Νίκολα από ότι για τους άλλους παίκτες. Και αυτό έχει να κάνει με το κορμί του, την θέση του και φυσικά την καλή του απόδοσή. Θέλουν να είναι σίγουροι πως θα κρατηθεί σε φόρμα».

Η δουλειά που έχει δείξει ο ίδιος στον εαυτό του είναι ορατή καλοκαίρι με καλοκαίρι. Το πώς έχει διαμορφώσει το σώμα του, το πώς έχει «ανοίξει», το πώς έχει δουλέψει τα πόδια του με θετική συνέπεια τη διαφορά στην άμυνά του, το πώς έχει δυναμώσει. Φυσικά έχει κι άλλο…

Ο Ολυμπιακός με τον Μιλουτίνοφ (σ.σ. το ξαναλέμε δεν είναι εύκολο να βρίσκεις τέτοιο συνδυασμό ταλέντου και σώματος) άλλαξε και πάλι τη μόδα στην Ευρώπη. Ήταν αυτός που είχε «πουλήσει» τα undersized σέντερ κάνοντας την αρχή με τον Χάινς, πιο κοντά, αλλά πολύ πιο αθλητικά και αλτικά. Με τον «Νίκο» επαναφέρει τη retro μόδα με τα «κλασικά» σέντερ. Τον πίστεψε, δούλεψε μαζί του και τον «έβγαλε» με αποτέλεσμα να διαθέτει το καλύτερο σέντερ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Όπως είχε κάνει με τη νέα «μόδα» και τον Χάινς.

Διαβάστε επίσης

Τα εισιτήρια με Περιστέρι

Τα εισιτήρια με Περιστέρι

Από την Πέμπτη (20/12) διαθέσιμα στον κόσμο του Ολυμπιακού τα εισιτήρια για τον αγώνα με τους Περιστεριώτες.