Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κυριαρχία του Μιλουτίνοφ κόντρα στον Τόμιτς (vid)

Η κυριαρχία του Μιλουτίνοφ κόντρα στον Τόμιτς (vid)
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 - 19:30
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό που κατέφερε ο Μιλουτίνοφ. Δεν στεκόμαστε στους 18 πόντους μόνο και τη θραύση του στα ριμπάουντ, εκ των οποίων τα μισά (7) από τα 14 ήταν επιθετικά, αλλά και στην άμυνά του απέναντι στον Άντε Τόμιτς. Ο Κροάτης σέντερ μέχρι την κρίση της Μπαρτσελόνα στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές σκόραρε 14 πόντους μ.ο. ενώ πριν το ματς με τον Ολυμπιακό παρέμενε φυσικά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο Μιλουτίνοφ είπε «οκ, έκανε ένα κακό παιχνίδι» αλλά η αλήθεια είναι ότι… έβαλε κι αυτός το χεράκι του.

Ο Μιλουτίνοφ αρκετές φορές έχει πάει καλά αμυντικά τον Τόμιτς της Μπαρτσελόνα αλλά τούτη τη φορά κυριάρχησε απέναντι του καθολικά, σε όλες τις πτυχές του αγώνα. Ήταν η πρώτη φορά που σκόραρε τόσους πόντους και κυριάρχησε στα ριμπάουντ απέναντι στους ψηλούς της Μπαρτσελόνα αλλά και ειδικότερα στον Τόμιτς που είναι ίδια «κοψιά».

Ο Μιλουτίνοφ πέτυχε 18 πόντους με 5/8 δίποντα και 14 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 2 λάθη, τη στιγμή που και οι τρεις ψηλοί της Μπαρτσελόνα (Τόμιτς, Σεραφέν και Πουστοβόι) είχαν 8 πόντους μαζί.

Πάμε να ρίξουμε όμως μια στατιστική ματιά στις προηγούμενες συγκρούσεις του Μιλουτίνοφ με τον Τόμιτς…

Σεζόν 2017-18

Πέρσι ο Ολυμπιακός έχασε και τα δύο παιχνίδια κόντρα στη Μπαρτσελόνα και μάλιστα με μεγάλες διαφορές. Ο Μιλουτίνοφ σκόραρε και στα δύο ματς από 6 πόντους και πήρε 6 ριμπάουντ στο κάθε ένα από αυτό. Δεν πήρε πολλές επιθέσεις πάνω του ενώ στο ΣΕΦ δεν κατάφερε να σταματήσει τον Τόμιτς που είχε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ. Στο «Παλάου» ο Κροάτης είχε 4 πόντους με 2/3 δίποντα.

Σεζόν 2016-17

Πρόπερσι ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 απέναντι στους «μπλαουγκράνα» του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στο 59-52 του ΣΕΦ είχε 2 πόντους ο Μιλουτίμοφ με 1/2 δίποντο σε 14 λεπτά και ο Τόμιτς από την πλευρά του 4 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ στο 67-69 του Ολυμπιακού στο «Παλάου» ο Σέρβος είχε 6 πόντους με 3/3 δίποντα και ο Τόμιτς 12 αλλά με… 5/12 δίποντα.

Σεζόν 2015-16

Ο Ολυμπιακός κερδίζει στο ΣΕΦ με 74-62, με τον Μιλουτίνοφ να έχει σε 13 λεπτά 2 πόντους και 2 ριμπάουντ και τον Τόμιτς να πετυχαίνει 16 πόντους με 7/10 δίποντα. Στο «Παλάου» ο Ολυμπιακός χάνει με 82-66 και ο Σέρβος σε 6 μόλις λεπτά έχει 2 πόντους, ενώ ο Τόμιτς σε 12 πέτυχε 3. Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά του Μιλουτίνοφ με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα με τον χρόνο του να είναι (ούτε) 11 λεπτά (3.7 πόντοι μ.ο.).

Διαβάστε επίσης

Κανονικά ο Πρίντεζης με Γκραν Κανάρια!

Κανονικά ο Πρίντεζης με Γκραν Κανάρια!

Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού αισθάνεται καλύτερα από το σφίξιμο στη μέση και θα δώσει το παρών στην αναμέτρηση της Πέμπτης (21:00) με την ομάδα των Τιλί και Στρόμπερι.

Δίνει επιθετικά, προσοχή στο «ζωγραφιστό»

Δίνει επιθετικά, προσοχή στο «ζωγραφιστό»

Η Γκραν Κανάρια πετυχαίνει 82 πόντους αλλά δέχεται… 88 στην άμυνά της. Προέρχονταν από τρεις σερί νίκες μέχρι που την σταμάτησε την Τρίτη η Μπασκόνια- Πέρασε από το Μιλάνο με 94 πόντους...