Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δίνει επιθετικά, προσοχή στο «ζωγραφιστό»

Δίνει επιθετικά, προσοχή στο «ζωγραφιστό»
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 - 20:40

Η Γκραν Κανάρια, όπως τόνισε 2 φορές ο Ντέιβιντ Μπλατ, στην πρώτη της σεζόν στην Ευρωλίγκα έχει ήδη πέντε νίκες εκ των οποίων οι τρεις είναι στα τελευταία της τέσσερα παιχνίδια. Η ομάδα του Βίκτορ Γκαρθία πλέον μετά την απόλυση του Σάλβα Μαλδονάδο, σημείωσε τρεις σερί νίκες με… την Νταρουσάφακα εκτός, με την Αρμάνι στο Μιλάνο και τη Μπούντουσνοστ στην έδρα της, για να ηττηθεί την 13η αγωνιστική με 71-84 στην έδρα της από τη Μπασκόνια. Τις άλλες δύο νίκες της τις έκανε με την Μπαρτσελόνα την 2η αγωνιστική και τη Μακάμπι την 7η αμφότερες στην έδρα της.

Ο Κρις Έβανς και επίσημα την Τετάρτη (19/12) έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα των κανάριων νήσων ενώ εκτός παραμένει και ο Κλέβιν Χάνα.

Η Γκραν Κανάρια πετυχαίνει 82 πόντους αλλά δέχεται… 88 στην άμυνά της. Έχει καλά ποσοστά στα δίποντα (54%) ανάλογα με αυτά του Ολυμπιακού, ενώ από μακριά ευστοχεί με 33%. Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι δίνει επιθετικά ριμπάουντ (11), επιτρέπει 56,6% στα δίποντα αντιπάλου αλλά και ένα 38% στα τρίποντα. Γενικότερα η άμυνά της δεν πατάει καλά και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να την πλήξει.

Βοήθεια θα χρειαστεί ο Μιλουτίνοφ καθώς οι Μπάλβεν και Πασέτσνικς έχουν καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι, με 69,6% ο πρώτος και 56% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

Στη G League ο Χόλις Τόμπσον

Στη G League ο Χόλις Τόμπσον

Ο πρώην Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού θα συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ και τη θυγατρική των Φοίνιξ Σανς, τους Νόρθερν Αριζόνα Σανς.

Κανονικά ο Πρίντεζης με Γκραν Κανάρια!

Κανονικά ο Πρίντεζης με Γκραν Κανάρια!

Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού αισθάνεται καλύτερα από το σφίξιμο στη μέση και θα δώσει το παρών στην αναμέτρηση της Πέμπτης (21:00) με την ομάδα των Τιλί και Στρόμπερι.