Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον… αστερισμό της τετράδας!

Στον… αστερισμό της τετράδας!
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 - 10:33
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μια αγωνιστική κομβική είναι η 14η στο φετινό «μαραθώνιο» της Ευρωλίγκας. Κι αυτό διότι οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη κόντρα στην Γκραν Κανάρια έχουν την ευκαιρία, εάν ηττηθεί κι η Εφές στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ (σ.σ.: το ματς ξεκινά στις 19:00), να ανέβουν στην 4η θέση. Σε μια θέση που δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Είναι πολύ νωρίς στη διοργάνωση για να πει κανείς πώς ό,τι κι αν γίνει απόψε, είναι τελεσίδικο. Το θέμα, πάντως, είναι πώς ο Ολυμπιακός έχει βρει ρυθμό, μετρά πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς (σ.σ.: η ήττα στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις) και πλέον οι παίκτες έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τη φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ και να λειτουργούν πάνω σε αυτή.

Το θέμα είναι ότι τα ματς που έχουν μπροστά τους οι «ερυθρόλευκοι» ως το φινάλε του 2018 είναι στα… μέτρα τους, αφού μετά την Γκραν Κανάρια υπάρχει αυτό με την Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη. Δύο νίκες είναι ο στόχος για να κλείσει η ομάδα όπως πρέπει το πρώτο μισό της διοργάνωσης και να μπει από την καλύτερη αφετηρία στο δεύτερο μισό της σεζόν, στην Ευρωλίγκα.

Διαβάστε επίσης