Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Με ενοχλεί αυτό που έγινε με Πασκουάλ»

«Με ενοχλεί αυτό που έγινε με Πασκουάλ»
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 - 23:48
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν απόλαυση και πάλι. Μίλησε για την εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στη Γκραν Κανάρια και την κυκλοφορία της μπάλας, για τους αρχηγούς που δεν ξεχρέωσαν το δώρο του (καφέ και κρουασάν) αλλά με την εμφάνισή τους απέναντι στην ομάδα του Τιλί και του Στρόμπερι τους τα.. χαρίζει, για τον Τσάβι Πασκουάλ και τον σεβασμό που του έχει, ενώ αρνήθηκε 2 και 3 φορές να μιλήσει για τον Ρίκι Πιτίνο (τον προπονητή που φέρεται ότι θα πάρει ο Παναθηναϊκός) καθώς δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά και για τον λόγο ότι προτιμάει να μιλήσει για τον Πασκουάλ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για τον παίκτη που ψάχνει για την ενίσχυση της ομάδας αλλά και για το γούρι που φέρνουν σε αυτόν οι δίδυμες κόρες του όποτε πηγαίνουν στο γήπεδο για να τον παρακολουθήσουν.

Αρχικά λοιπόν ο Ντέιβιντ Μπλατ είπε: «Η διπλή εβδομάδα χρειάζεται διαφορετικά πράγματα από τις ομάδες. Υπάρχει μία διαφορετική δυναμική στις ομάδες. Ουσιαστικά εξαρτάται η εικόνα από το μέταλλο που είναι ο καθένας φτιαγμένος ατομικά αλλά και ως ομάδα. Κάναμε τη σωστή προσέγγιση στο παιχνίδι και είχαμε σωστά αυτό που είχαμε στο μυαλό μας να κάνουμε και μπήκαμε καλά.

Η ομάδα έπαιξε καλά και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη γενικότερη εικόνα τους. Αυτή η εβδομάδα όμως τελείωσε και πρέπει να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα και την άλλη εβδομάδα την Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη.

Μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο γυρίσαμε την μπάλα στην επίθεση και παίξαμε ομαδικά και θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν και στήριξαν την ομάδα.

Κάτι προσωπικό… Είναι εδώ οι δίδυμες κόρες μου οι οποίες όποτε έρχονται να με δουν πάντοτε κερδίζουμε, το κάναμε και τώρα και είμαι χαρούμενος για αυτό. Θα μου πουν τι έκανα λάθος μετά (γέλια). Μακάρι να τις είχα συχνότερα κοντά μου αλλά έχουν τις δικές τους ζωές».

Στη συνέχεια ερωτηθείς για το ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει στους 69 πόντους το ένα ματς και στους 98 το άλλο, ο Μπλατ είπε: «Σε κάθε ματς θα πρέπει να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Δεν μπορούμε να πάμε στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ και να κερδίσουμε με 98-90 ή 98-95 έτσι προσπαθήσαμε εκεί να ρίξουμε το τέμπο. Αυτό κάναμε και δεν καταφέραμε να είμαστε εύστοχοι στις τελευταίες κατοχές και χάσαμε. Σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε και έτσι καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Στη Μπαρτσελόνα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει 80 πόντους, χάσαμε κάποια λέι απ και σουτ, αλλά παίξαμε όπως έπρεπε και για αυτό κερδίσαμε».

Για τον Ρίκιο Πιτίνο (πρώτη φορά) είπε: «Δεν έχω ακούσει κάτι επίσημο και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι με αυτό. Δεν είναι δουλειά μου και θέση νου να μιλάω για άλλες ομάδες, αλλά θέλω να πω ότι τρέφω σεβασμό και εκτίμηση στον κύριο Πασκουάλ. Είναι από τους καλύτερους κόουτς της Ευρωλίγκας, με ενοχλεί αυτό που έγινε είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Δεν ξέρω τι έχει γίνει. Αν υπάρξει κάποια ανακοίνωση για τον Πιτίνο τότε δεν θα είχα πρόβλημα να μιλήσω για αυτόν».

Για το γκαρντ που ψάχνει, είπε: «Πάντα κοιτάμε την αγορά, δεν μπορώ να πω ότι κοιτάμε γκαρντ αλλά ότι μπορεί να μας κάνει καλύτερους, είτε γκαρντ, είτε φόργουορντ, είτε ψηλό. Είτε παίρνοντας παίκτης είτε όχι. Έχουμε ισορροπία παίζουμε καλό μπάσκετ, αλλά δεν κλείνω την πόρτα και τα αυτιά μας».

Για το γεγονός ότι έχουν απολυθεί πέντε προπονητές μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα, ανέφερε: «Είναι κάτι που με ενοχλεί. Γενικά οι προπονητές είναι υποτιμημένοι, θα ήθελα περισσότερο απ' αυτούς που τους προσλαμβάνουν να είναι πιο επαγγελματίες στη δουλειά τους. Υπάρχουν καλοί προπονητές που χάνουν τη δουλειά τους, όπως λέει μία φράση στην Αμερική «δεν είναι το τσίρκο μου δεν είναι η μαϊμού μου», δεν ελέγχω εγώ το μαγαζί κοιτάω τη δική μου δουλειά και τους συνεργάτες μου. Πρέπει όλοι να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και όσο το σκέφτομαι εκνευρίζομαι ακόμη περισσότερο. Τους ξέρω όλους, είναι καλοί άνθρωποι και καλοί προπονητές και αξίζουν περισσότερα».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε ξανά για τον Ρίκ Πιτίνο, αρνήθηκε και πάλι να μιλήσει, ερωτήθηκε ξανά, αρνήθηκε και… μετά είπε «γιατί δεν ακούτε αυτό που λέω;».

Για το αν τον κέρασαν τον καφέ του και το κρουασάν του οι Σπανούλης, Πρίντεζης μετά το ρεπό που τους έδωσε στη Ρόδο, είπε: Ο κύριος Σπανούλης και ο κύριος Πρίντεζης δεν με κέρασαν και οι δύο έκαναν σαν να μην είδαν αυτό που ζήτησα. Περιμένω κάποια στιγμή να πάρω το δώρο μου. Αλλά μετά την φοβερή απόδοση που είχαν και οι δύο απόψε, θα τους την χαρίσω. Ήταν εξαιρετικοί και οι δύο».

Διαβάστε επίσης