Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πόσο τυχεροί που ζούμε στα χρόνια του Σπανούλη!

Πόσο τυχεροί που ζούμε στα χρόνια του Σπανούλη!
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 - 11:28
Αρθρογράφος: Δημήτρης Κρούσκος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΥΣΚΟΣ

Μαγικός ήταν για ακόμη μία φορά τη φετινή σεζόν ο Βασίλης Σπανούλης κόντρα στην Γκραν Κανάρια, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αναδεικνύεται ως ο πολυτιμότερος της 14ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, έπειτα από την εντυπωσιακή του εμφάνιση κόντρα στην ισπανική ομάδα.

Για τον ηγέτη των Πειραιωτών δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μιλάει από μόνος του μέσα στο παρκέ, μιλάνε οι τίτλοι, τα όλα όσα απίστευτα έχει καταφέρει στην καριέρα του. Αλλά ακόμη και τώρα στα 36 του χρόνια «διψάει» να οδηγήσει την ομάδα του, τον Ολυμπιακό σε νέους τίτλους. Κάποιοι φυσικά βιάστηκαν να τον γεράσουν. Ωστόσο, τουλάχιστον ως ασεβή προς το μεγαλείο του Σπανούλη μπορούν να χαρακτηριστούν όσοι έγραψαν ή είπαν κάτι τέτοιο.

Τους ξεμπροστιάζει ο ίδιος ο Σπανούλης, ο οποίος αποδεικνύει σε κάθε ματς του Θρύλου ότι παραμένει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Βλέπει κανείς τον Βασίλη Σπανούλη κόντρα στην Γκραν Κανάρια, αλλά και σε όλη τη φετινή σεζόν και νιώθει περήφανος που έζησε και συνεχίζει να ζει στα χρόνια που μεγαλούργησε ο ηγέτης του Ολυμπιακού.

Ο αρχηγός του Θρύλου έχει μέσο όρο μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα 11.9 πόντους, με 43% στο δίποντο, 38% στο τρίποντο, μοιράζοντας και 5.4 ασίστ ανά παιχνίδι. Και όλα αυτά όταν αγωνίζεται μέσο όρο ανά ματς μόνο 24:13.

Ο Σπανούλης ξέρει πολύ καλά να διαχειρίζεται το σώμα του, κάτι το οποίο αποδεικνύει μέσα στο παρκέ. Και έχοντας ως προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος γνωρίζει και εκείνος πώς να διαχειριστεί έναν παίκτη της αξίας του ηγέτη του Θρύλου, καταφέρνει και συνεχίζει να μαγεύει.

Ο ηγέτης των Πειραιωτών οδηγεί για ακόμη μία χρονιά με ασφάλεια την ομάδα του με το σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσει και στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο, οι ΓΑΥΡΟΙ θα δουν και θα απολαύσουν σπουδαία πράγματα τη φετινή σεζόν από τους «ερυθρόλευκους».

Διαβάστε επίσης

Ο Billy θυμάται...

Ο Billy θυμάται...

Ο Βασίλης Σπανούλης γύρισε το χρόνο πίσω, όταν ήταν δέκα χρονών…