Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θα βρεθείς κάτω, αλλά πρέπει να ξέρεις να σηκωθείς»

«Θα βρεθείς κάτω, αλλά πρέπει να ξέρεις να σηκωθείς»
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 - 17:40
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Στην κούραση μετά από διπλούς αγώνες αλλά και την αντίδραση που βγάλανε στη συνέχεια οι παίκτες του στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ μιλώντας μετά το πέρας της αναμέτρησης με το Περιστέρι.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου: «Προτού ξεκινήσω θέλω να πάρω την ευκαιρία και να ευχηθώ σε εσάς και όλους στην Ελλάδα καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα με υγεία για τη νέα χρονιά και με πράγματα τα οποία είναι πραγματικά σημαντικά».

Αναφερθείς στο ματς, ο Μπλατ τόνισε: «Είδατε τι έγινε στο παιχνίδι, στην αρχή υποφέραμε από την κόπωση που είχαμε από την εβδομάδα των διπλών αγώνων αλλά και το καλό πλάνο που είχε το Περιστέρι στο πρώτο ημίχρονο. Δεν πρέπει να το παραβλέπουμε αυτό, έπαιξαν καλά. Εμείς δεν παίξαμε και αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Όταν σταματήσαμε να κάνουμε τα λάθη και να μην ασχολούμαστε με τους διαιτητές η διαφορά ήρθε φυσιολογικά σε εμάς. Καμία φορά θα βρεθείς κάτω αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως να σηκωθείς. Όταν το κατάλαβαν αυτό οι παίκτες αγωνίστηκαν καλά για 25 λεπτά. Αν δείτε σε όλη την Ευρώπη οι ομάδες στα εγχώρια πρωταθλήματά τους μετά τους διπλούς αγώνες υποφέρουν και πρέπει σωματικά και πνευματικά να το παλέψεις για να κερδίσεις. Δεν είναι εύκολο να είσαι κάτω με 20 πόντους και να κερδίζεις με 25, είναι 45 πόντοι διαφορά».

Ερωτηθείς για το ότι ένας εκ των κορυφαίων παικτών βγαίνει για δεύτερη φορά εκτός εαυτού κι αν τον απασχολεί για τη συνέχεια, υπό την έννοια ότι υπήρξε κίνδυνος να αποβληθεί κιόλας. Έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν ότι καλύτερο ενόψει Νταρουσάφακα, όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας;

«Δεν θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για τον Νίκολα, ότι είπα στον Νίκολα το είπα προσωπικά και επειδή έχουμε γυναίκες εδώ και είστε καλοί άνθρωποι δεν θα πω το τί του είπα. Αυτό που είπα στους παίκτες μου είναι ότι πρέπει να βγάζετε τα αρνητικά συναισθήματα θετικά στο παιχνίδι σας, παίζοντας πιο σκληρά και καλύτερα. Αν θυμώνεις για κάτι προσπάθησε περισσότερο απέναντι στον αντίπαλό σου. Αν ο διαιτητής σφυρίξει κάτι υπέρ σου ή κατά σου που δεν είναι σωστό, χρησιμοποίησέ το για εσένα στη συνέχεια του αγώνα και χρησιμοποίησε την ενέργειά σου προς ένα θετικό αποτέλεσμα για να βγεις απ' αυτή την κατάσταση. Δεν έχει να κάνει, με το ότι, είχε εκνευριστεί και με τον Παναθηναϊκό, σήμερα είχαμε άλλη ομάδα απέναντί μας, δεν είναι αποδεκτό και το ξέρει. Και αν δεν το ήξερε, το ξέρει τώρα. Ελπίζω στο ματς με την Νταρουσάφακα να μην βρεθούμε στην ίδια κατάσταση, αλλά δείξαμε την ικανότητα ότι μπορούμε να επανέλθουμε αν έρθουμε ξανά εδώ, αλλά δεν θέλουμε. Είναι δύσκολο και σημαντικό το παιχνίδι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για την ομάδα μου».

Για τον κόσμο είπε: «Είμαι χαρούμενος που ήρθε τόσος κόσμος σε μία περίοδο εορτών για να δουν τον αγώνα. Και πραγματικά μας βοήθησε όπως πήγε το παιχνίδι. Το πρόβλημα σήμερα ήμασταν εμείς και όχι οι διαιτητές, το πραγματικό πρόβλημα ήμασταν εμείς και με τον τρόπο που παίζαμε».

Για τον Στρέλνιεκς: «Κτύπησε δυνατά στο κεφάλι και έκανε 5 ράμματα, ίσως να μπορούσε να παίξει αλλά δεν το ρισκάραμε γιατί ένα χτύπημα στο κεφάλι θέλει προσοχή και να μας έλεγαν οι γιατροί ότι θα μπορούσε να παίξει δεν θα το ρισκάραμε. Αυτά τα χτυπήματα είναι σοβαρά».

«Είμαι χαρούμενος με την ομάδα που έχουμε»

Λίγο νωρίτερα, στη κάμερα της ComsoteSport ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε: «Δεν ξέρω αν ήμασταν στο εορταστικό πνεύμα, νομίζω πως έφταιγε κυρίως ότι είχαμε μόνο μία μέρα για να προετοιμάσουμε το ματς. Το Περιστέρι, που είναι μια καλή ομάδα, είχε παραπάνω καιρό.

Θα προτιμούσα να έρθει η νίκη με άλλον τρόπο. Ήταν λίγο τρομακτικό, αλλά οι παίκτες βρήκαν τους εαυτούς τους. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ξεκάθαρο πλάνο. Το εκτελέσαμε καλά και κάναμε καλή δουλειά. Ήμασταν στο -19 και κερδίσαμε με 20 πόντους. Δεν μπορούμε να παραπονεθούμε γι' αυτό».

Για τα… δώρα του Άγιου Βασίλη που θα ήθελε είπε: «Εύχομαι ο Άγιος Βασίλης να φέρει υγεία και καλή διάθεση σε όλους» ενώ για την επικείμενη προσθήκη συμπλήρωσε: «Αναφορικά με άλλον παίκτη, δεν έχουμε κάτι τώρα. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα που έχουμε».

Διαβάστε επίσης