Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος έχει πολλούς πρωταγωνιστές

Ο Θρύλος έχει πολλούς πρωταγωνιστές
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018 - 10:52
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Στο ματς της Κυριακής με το Περιστέρι σκόραραν οι έντεκα από τους δώδεκα παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο μοναδικός που δεν το έκανε ήταν ο Γιάνις Στρέλνικες που αγωνίστηκε μόλις 41'', πριν αποχωρήσει τραυματίας από τον αγκώνα του Σίρκο που τον χτύπησε στο κεφάλι, με τον Μάνο να μην καταλογίζει καν φάουλ στη φάση, παρότι μάτωσε στο κεφάλι ο Λετονός γκαρντ.

Επιθετικός πλουραλισμός και πάλι. Με τέσσερις διψήφιους σκόρερ (σ.σ.: Σπανούλης 14, Λεντέι 12, Βεζένκοφ 10) κι άλλους τρεις να έχουν τουλάχιστον 8 πόντους (Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης με εννέα, Παπανικολάου με οκτώ)! Με κορυφαίο όλων τον Αξέλ Τουπάν. Ο Γάλλος πέτυχε 17 πόντους κι έκανε τη διαφορά. Ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση κόντρα στο Περιστέρι.

Με το μακρινό σουτ και την ευστοχία του στο δεύτερο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου. Το διάστημα που οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν, επέστρεψαν από το -19 (19-38), έκλεισαν το ημίχρονο στο -6 και μετά ήταν καταιγιστικοί για να φτάσουν στο +23 (92-69) στο φινάλε.

Μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό ο Γάλλος που είναι παίκτης ρυθμού, ψυχολογίας και σουτ. Ανεβάζει… στροφές κι αυτό χαροποιεί τον Μπλατ. Διότι το περιφερειακό σουτ του Τουπάν είναι κάτι που θέλει πολύ ο Ολυμπιακός.

Στα κέρδη και ο Σάσα Βεζένκοφ. Καλός και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ενώ πέτυχε και 10 πόντους. Δείχνοντας κι αυτός πώς μπορεί ο Μπλατ να τον εμπιστεύεται ακόμα περισσότερο από εδώ και πέρα.

Διαβάστε επίσης

Φινάλε μακριά από το ΣΕΦ

Φινάλε μακριά από το ΣΕΦ

Δύο εκτός έδρας ματς, με την Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη και τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, πριν το τέλος του 2018.