Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κακή άμυνα και το θέμα της δημιουργίας…

Η κακή άμυνα και το θέμα της δημιουργίας…
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 - 11:38
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Στο ματς με την Νταρουσάφακα ο Ολυμπιακός έδωσε 13 ασίστ. Υπήρχε πρόβλημα δημιουργίας; Ναι ως ένα βαθμό. Όμως δεν ήταν η χειρότερη επίδοση των «ερυθρολεύκων» σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι.

Κόντρα στην Μπαρτσελόνα, πριν από δύο αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός είχε δώσει 12 ασίστ. Αυτός είναι ο μικρότερος αριθμός φέτος, για μια ομάδα που κατά μέσο όρο έχει σχεδόν 19 στην Ευρωλίγκα.

Αλλά το πρόβλημα ήταν η αμυντική συμπεριφορά, όχι η άμυνα. Οι «ερυθρόλευκο» δέχονται κατά μέσο όρο 77 πόντους, άρα δεν ήταν ξέφυγε το θέμα εκεί. Αλλά αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ο τρόπος που δέχθηκε τους πόντους, κυρίως ότι επέτρεψε στην Νταρουσάφακα να σκοράρει και να φτάσει σχετικά άνετα στους 79 πόντους.

Στο ματς με την Μπαρτσελόνα, που είχε το αρνητικό ρεκόρ για φέτος σε ό,τι αφορά τις ασίστ με 12, έπαιξε πολύ καλή άμυνα κρατώντας τους «μπλαουγκράνα» στους 60 πόντους. Κι αυτό ήταν το «κλειδί» για την επικράτηση στη Βαρκελώνη μεν, αλλά και ο παράγοντας που ήταν καθοριστικός στην Κωνσταντινούπολη δε.

Διαβάστε επίσης

Ο χρόνος του Σπανούλη...

Ο χρόνος του Σπανούλη...

Από τον περασμένο Ιανουάριο είχε να αγωνιστεί λιγότερο από 20 λεπτά, σε ματς της Ευρωλίγκας, ο αρχηγός.

Μεγάλες νίκες, κακές ήττες...

Μεγάλες νίκες, κακές ήττες...

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας κατάφερε να περάσει νικηφόρα από δύσκολες έδρες, αλλά και να γνωρίσει ήττες σε ματς που θα μπορούσε και έπρεπε να είχε πάρει.