Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περιφερειακή άμυνα και τρίποντα!

Περιφερειακή άμυνα και τρίποντα!
Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019 - 12:25
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ένα ακόμα σημαντικός παράγοντας στην αποψινή αναμέτρηση θα είναι η περιφερειακή άμυνα, η οποία θα έχει καθοριστική επίδραση σε ό,τι αφορά το ποσοστό των ομάδων στα σουτ τριών πόντων. Ο Ολυμπιακός έχει υπεροχή σε ό,τι αφορά τους αριθμούς του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 37.7% στο τρίποντο, την ώρα που η άμυνα του ΠΑΟ επιτρέπει στον αντίπαλο να έχει 39.1% από την περιφέρεια. Στην άλλη πλευρά του παρκέ, ο Ολυμπιακός επιτρέπει στον αντίπαλο να σουτάρει στο τρίποντο με 36.5%, ενώ οι «πράσινοι» έχουν 30.8% στη σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ένας παράγοντας πολύ σημαντικό.

Εάν οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν αυτές τις επιδόσεις, τότε θα υπάρξουν και αυξημένες πιθανότητες για να πάρουν τη νίκη. Κι από την άλλη, θα πρέπει να επιδιώξουν να κουράσουν τον Καλάθη, για να μην μπορέσει να δράσει. Ο περιορισμός του θα είναι ένα ακόμα «κλειδί» για να έρθει η «ερυθρόλευκη» νίκη.

Διαβάστε επίσης

«Καμίνι» το ΣΕΦ!

«Καμίνι» το ΣΕΦ!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού αναμένεται να δημιουργήσει φανταστική ατμόσφαιρα στο Φαληρικό γήπεδο και να δώσει ώθηση στους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ να φτάσουν στη νίκη κόντρα στον ΠΑΟ.