Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θέληση, πίστη και άρνηση»

«Θέληση, πίστη και άρνηση»
Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019 - 23:47

Φοβερός και τρομερός ήταν ο Κώστας Παπανικολάου κόντρα στην Μπασκόνια. Με τον «Παπ» να προσφέρει τα μέγιστα στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, για την 17η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Με τρομερό τρίποντο, έστειλε το ματς στην παράταση χάρη στην τεράστια αυτοπεποίθηση του, όπως δήλωσε.

Ο διεθνής φόργουορντ τόνισε: «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν πήγαινε καλά. Είναι πολύ ψυχοφθόρο να κυνηγάς συνέχεια το σκορ. Η θέληση, η πίστη και η άρνηση όλων για μία ήττα βοήθησαν για να έρθει η νίκη. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Δεν το σκέφτεσαι πολύ (σ.σ. το τρίποντο). Έχεις την αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να το βάλεις! Εγώ χαίρομαι και απολαμβάνω που σε κάθε παιχνίδι έχουμε διαφορετικό πρωταγωνιστή. Το λέω πάντα, ότι οι νίκες είναι ομαδική προσπάθεια. Πέραν από το τι κάνουμε εμείς οι παίκτες, υπάρχουν πολύ άνθρωποι που μας βοηθούν.

Η Μπασκόνια είναι μία πολύ καλή ομάδα. Παίζει έξυπνα, δεν είναι εύκολη αντίπαλος και ο κόουτς Περάσοβιτς έχει αλλάξει τελείως τον τρόπο παιχνιδιού.

Η άμυνα μας ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Κάναμε πολλά τακτικά λάθη. Και αυτό δεν μας έδινε την ευκαιρία να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Είχαμε εγκλωβιστεί στο δικό μας παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον κόσμο. Ελπίζω να είναι έτσι κάθε φορά το ΣΕΦ! Όταν η ομάδα ήταν κάτω μας έδωσαν ενέργεια».

Μάλιστα, ο Παπανικολάου αναφέρθηκε και στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε κόντρα στην ισπανική ομάδα. Με τον «Παπ» να δηλώνει: «Νίκο, γύρνα σύντομα, γιατί σε χρειαζόμαστε. Περαστικά, αδελφέ».

Διαβάστε επίσης

Μυθικός «Παπ» έκανε ρεκόρ καριέρας!

Μυθικός «Παπ» έκανε ρεκόρ καριέρας!

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν φανταστικός κόντρα στην Μπασκόνια, με τους 22 πόντους μάλιστα που σημείωσε να είναι η καλύτερή του επίδοση στην Ευρωλίγκα.