Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η δικαίωση των Αγγελόπουλων, το «αρχηγός» και το 2ο πιο ακριβό συμβόλαιο (pic, vids)

Η δικαίωση των Αγγελόπουλων, το «αρχηγός» και το 2ο πιο ακριβό συμβόλαιο (pic, vids)
Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019 - 17:17
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις πως ο Κώστας Παπανικολάου βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε beast mode. Όχι, δεν θα σταθώ μόνο στα τρίποντα, στο τρελό που πήγε το ματς στη παράταση ή στο εκτός ισορροπίας με σπάσιμο μέσης στην εκκίνηση του έξτρα πεντάλεπτου, αλλά σε όλο αυτό το «πακέτο» που έβγαλε στο παρκέ του ΣΕΦ. Καταλυτικός στην ομαδική άμυνα αλλά και στην ατομική. Κομβικός στις αλλαγές για να «πέσει» στους ψηλούς μέσα στη ρακέτα, πήγε στη συνέχεια στον Βιλντόζα όταν έβαλε τους 6 σερί πόντους στον Μάντζαρη. Έκανε τα πάντα… Τα πάντα με αποκορύφωμα φυσικά τα 6/7 τρίποντα και το 31 ranking.

Δοθείσης της ευκαιρίας, να αναφέρουμε πως ισοφάρισε το ρεκόρ του σε εύστοχα τρίποντα (6), καθώς τη σεζόν 2012-13, την τελευταία αγωνιστική του Top 16 με την Κίμκι είχε 6/6 τρίποντα. Είχε πετύχει τότε 21 πόντους και το έσπασε μετά από 6 χρόνια με τους 22 που έβαλε στην Μπασκόνια, ενώ το ranking του κρατεί από τότε (37).

Αδικούσε τον εαυτό του

Μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάκτυλό μας. Ο Παπανικολάου, από πέρσι ακόμα, δεν ήταν καλός. Δεν ήταν ο Παπανικολάου που είχαμε συνηθίσει και που φυσικά μπορεί. Με πολλά λάθη στο παιχνίδι του, κακός στην άμυνα, είχε χάσει τη συνοχή του με το τρίποντο, εν ολίγοις μακριά από τον καλό εαυτό του. Ως ένα σημείο λογικό, καθώς έχει έρθει νέος προπονητής στην ομάδα, άλλη φιλοσοφία οπότε ακόμα και οι παλιοί ξεκίνησαν από την αρχή, από το μηδέν. Σε μία θέση δε, όπου υπάρχει και ο Τουπάν και ο Τίμα, με τον Μπλατ να λέει μετά την ΑΕΚ πως «όταν έχεις ένα ρόστερ γεμάτο καλούς παίκτες, κάποια στιγμή ένας δύο παίκτες δεν έχουν την ευκαιρία και να λεπτά να δείξουν τι μπορούν να κάνουν», δοθείσης της αφορμής για την καλή εμφάνιση του Τίμα.

15 πόντους μ.ο. με 52,3% τρίποντο

Ο Παπανικολάου και έμπειρος είναι και γνώριζε πως αδικεί τον εαυτό του. Φυσικά και μπορούσε να δώσει πολλά περισσότερα τα οποία βλέπουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τελευταίο καιρό. Στα τρία τελευταία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα έχει 15 πόντους μ.ο. με 50% δίποντα (3/6) και 52,3% (11/21) τρίποντα. Παρένθεση: Σε αυτά τα τρία ματς σουτάρει 7 τρίποντα ανά αγώνα. Παίρνει 5 ριμπάουντ ανά ματς, δίνει 2 ασίστ, κάνει 1 μπλοκ, 1,6 κλέψιμο και 1,6 λάθος.

«Επόμενος αρχηγός» και το 2ο πιο ακριβό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό

Το πόσο κομβικός παίκτης είναι για τον Ολυμπιακό το έχει αποδείξει, για όλες τις δουλειές που κάνει στο παρκέ, ενώ είναι τυφλή η εμπιστοσύνη και η στήριξη στο πρόσωπό του από την διοίκηση του Ολυμπιακού και δη τους προέδρους. Οι Αγγελόπουλοι το καλοκαίρι τον έβαλαν σε προτεραιότητα σε σχέση με τον Παπαπέτρου, έβαλαν πιο μπροστά το δικό του ραντεβού καθώς ήθελαν να γνωρίζουν και οι ίδιοι και ο Μπλατ που τον είχε ζητήσει από τη πρώτη στιγμή, αν θα παραμείνει ένα σημαντικός κρίκος της αλυσίδας. Του τόνισαν ότι στο πρόσωπό του βλέπουν τον επόμενο αρχηγό της ομάδας και φυσικά τον αντάμειψαν έχοντας αυτή τη στιγμή το 2ο πιο ακριβό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό.

Ο Παπανικολάου έχει βρει ρυθμό, έχει αυτοπεποίθηση στα ύψη, κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο σουτάρει πλέον και δείχνει πως έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό δίνοντας τα μέγιστα στην ομάδα.

Διαβάστε επίσης