Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βγήκε… μπροστά την κατάλληλη στιγμή! (vid)

Βγήκε… μπροστά την κατάλληλη στιγμή! (vid)
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 - 01:01

Σε… τρελά κέφια κόντρα στην Μπασκόνια ήταν την περασμένη Τρίτη (08/01) ο Κώστας Παπανικολάου. Για αυτό και αναδείχθηκε δίκαια MVP της 17ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Ωστόσο, τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ζακ Λεντέι. Με τον Αμερικανό σέντερ να συμβάλει τα μέγιστα στην 11η νίκη (11-6) του Ολυμπιακού στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Τόσο στο τέταρτο δεκάλεπτο όσο και στην παράταση με την ισπανική ομάδα ήταν φανταστικός! Για να καταλάβετε, ο 24χρονος σέντερ σκόραρε 17 πόντους και μάζεψε πέντε ριμπάουντ στην τέταρτη περίοδο. Ενώ τελείωσε το ματς όντας πρώτος σκόρερ του Θρύλου, με 23 πόντους και 30 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης! Και όχι μόνο. Πήρε συνολικά εννιά ριμπάουντ, είχε μία ασίστ και ένα κλέψιμο. Μπορεί, λοιπόν, να ξεκίνησε… νωθρά στο ματς, όμως «ανέβηκε» και δήλωσε «παρών» στα κρίσιμα.

Ωστόσο, δεν «μίλησε» μόνο στα κρίσιμα του αγώνα με την Μπασκόνια, αλλά γενικότερα. Όταν ο Ολυμπιακός δηλαδή «έχασε» τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και, μάλιστα, σε ένα τόσο «βαρύ» πρόγραμμα με δυνατά ματς ανά 48 ώρες!

Μετά από τρία ματς μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Λεντέι έκανε step-up την κατάλληλη στιγμή. Και ο Ντέιβιντ Μπλατ χρειάζεται αυτόν τον Λεντέι και την Πέμπτη (10/01) κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία. Και γενικότερα, στη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη…

Γ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Το πανόραμα της Ευρωλίγκας (Day 17)

Το πανόραμα της Ευρωλίγκας (Day 17)

Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με την ΤΣΣΚΑ να περνάει εύκολα από την έδρα της Νταρουσάφακα και τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τη Μπάγερν. Δύσκολα η Μακάμπι τη Μπούντουσνοστ στο Τελ Αβίβ.

MVPapanikolaou της 17ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα (vid)

MVPapanikolaou της 17ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα (vid)

Αυτό το φετινό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα είναι… απίστευτο. Για 6η φορά στις 17 αγωνιστικές της διοργάνωσης παίκτης των «ερυθρόλευκων» αναδεικνύεται σε πολυτιμότερο της αγωνιστικής.