Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Ο Θρύλος στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ!
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 - 18:06
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου στο ματς με την Μπασκόνια είχε ως αποτέλεσμα να αναδειχθεί ως ο MVP της 17ης αγωνιστικής στη φετινή Ευρωλίγκα. Το θέμα είναι πώς πλέον, μετά και την πρωτιά του «Παπ», ο Ολυμπιακός έχει δει παίκτες του 6 φορές φέτος να έχουν την καλύτερη βαθμολογίας στο σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης, ανά αγωνιστική. Μια άκρως εντυπωσιακή επίδοση κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Και το λέμε αυτό διότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι μόλις η 3η ομάδα από το 2010 και μετά που έχει καταφέρει να έχει τόσους πολλούς MVP αγωνιστικής, στην ίδια σεζόν, στην Ευρωλίγκα. Οι δύο προηγούμενες είναι η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ. Οι μεν Μαδριλένοι είχαν 8 φορές MVP αγωνιστικής τη σεζόν 2016-17 και 6 φορές τη σεζόν 2017-18. Οι δε Μοσχοβίτες είχαν 6 φορές MVP αγωνιστικής τις σεζόν 2011-12, 2012-13, 2016-17.

Είναι η σειρά του Ολυμπιακού να μπει σε αυτή την «κλειστή» ομάδα και να περάσει στην ιστορία. Κι αυτό που κάνει ακόμα μεγαλύτερη αυτή την διάκριση για τον Ολυμπιακό είναι πώς το έχει πετύχει σε 17 αγωνιστικές. Καμία από τις δύο άλλες ομάδες, η ισπανική και η ρωσική δεν το είχε πετύχει αυτό τόσο νωρίς σε μια σεζόν

Θυμίζουμε κατά σειρά τους MVP του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα:

2η αγωνιστική: Νίκολα Μιλουτίνοφ

10η αγωνιστική: Ζακ Λεντέι

13η αγωνιστική: Νίκολα Μιλουτίνοφ

14η αγωνιστική: Βασίλης Σπανούλης

16η αγωνιστική: Νίκολα Μιλουτίνοφ

17η αγωνιστική: Κώστας Παπανικολάου

Διαβάστε επίσης

«Ανέβηκα επίπεδο στον Ολυμπιακό» (vid)

«Ανέβηκα επίπεδο στον Ολυμπιακό» (vid)

Η Ευρωλίγκα έκανε focus στον Αξέλ Τουπάν, ο οποίος μίλησε για τους στόχους του στον Θρύλο, με τους Μπλατ, Γκος, Παπανικολάου και Σπανούλη να αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια για τον Γάλλο φόργουορντ.