Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Η Ευρωλίγκα στο Λονδίνο από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου» (vid)

«Η Ευρωλίγκα στο Λονδίνο από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου» (vid)
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 - 11:53

Στη Μόσχα βρέθηκε το κανάλι της Ευρωλίγκας. Ο λόγος; Το αφιέρωμά της στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Τον προπονητή της Κίμκι, τον πρώτο Έλληνα προπονητή που κατέκτησε τον τίτλο, το 2013, με τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο. Το κανάλι της διοργανώτριας αρχής αναφέρθηκε στη ζωή του Έλληνα τεχνικού στη ρωσική πρωτεύουσα, στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε όσα έχει ζήσει ως προπονητής στους πάγκους ομάδων της Ευρωλίγκας.

Με τον Έλληνα τεχνικό να τονίζει αρχικά: «Αγαπώ τόσο πολύ το μπάσκετ, είναι πάθος για μένα. Προσπαθώ να βάλω τη σφραγίδα μου και να δώσω τη φιλοσοφία μου στην ομάδα. Το μπάσκετ αλλάζει καθημερινά και πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Είναι πιο δυνατό και πιο γρήγορο. Δεν αισθάνομαι άνετα όταν βρίσκομαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Πιστεύω πώς οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Κάθε χρόνο προσπαθώ να επιλέγω αθλητικούς παίκτες, γρήγορους, έξυπνους. Δεν είναι εύκολο. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Εγώ πρώτος. Προσπαθώ με ήρεμο τρόπο να εξηγήσω στους παίκτες μου τι πρέπει να κάνουν. Η φιλοσοφία μου είναι πως χρειάζεται χρόνος».

-για τον τίτλο που κατέκτησε στο Λονδίνο το 2013 με τον Ολυμπιακό: «Μία από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου, μετά τη γέννηση της κόρης μου. Όλοι ξέρουν πως είμαι οπαδός του Ολυμπιακού από παιδί και να κερδίσω το τρόπαιο με αυτή την ομάδα ήταν κάτι εκπληκτικό. Όταν ξεκινούσα την προπονητική μου καριέρα, δεν φανταζόμουν ότι θα κοουτσάριζα πέντε ομάδες της Ευρωλίγκας, ότι θα είχα έναν τίτλο και ότι θα έπαιζα σε Φάιναλ 4 με την Λοκομοτίβ και θα συμμετείχα στα πλέι οφ με την Κίμκι. Είμαι ικανοποιημένος με όσα έχω καταφέρει».

-για τη ζωή του στη Μόσχα: «Όταν ήρθα για πρώτη φορά στη Ρωσία ο ιδιοκτήτης της Λοκομοτίβ Κούμπαν διατηρούσε αμφιβολίες για το αν θα προσαρμοζόμουν στη φιλοσοφία, επειδή ήμουν Έλληνας και ζούσα με ήλιο και θάλασσα. Δεν έχω πρόβλημα. Η Μόσχα είναι σίγουρα καλύτερη την άνοιξη. Φανταστικό μέρος, αλλά διαφορετικό. Μου αρέσει η κουλτούρα της».

-για τη συνεργασία με την Κίμκι: «Είναι σπουδαίο μέρος για μένα. Πέρσι πετύχαμε τους δύο στόχους που είχαμε θέσει. Παίξαμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, βγήκαμε 2οι στην VTB και πήραμε εκ νέου το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα. Φέτος θέλουμε να το κάνουμε το ίδιο».

-για τη ζωή του προπονητή: «Πρέπει να άριστα οργανωμένος. Δεν έχουμε ζωή για 10 μήνες. Ταξίδια, αγώνες. Ξυπνάω μέσα στο βράδυ και μου παίρνει 4-5 δευτερόλεπτα για να καταλάβω που βρίσκομαι. Δεν παραπονιέμαι, είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος της Ευρωλίγκας. Υπάρχει τεράστια πίεση στους προπονητές. Αρχικά προσπαθώ να τη διαχειριστώ εγώ ο ίδιος. Εκτός παρκέ είμαι ένας νορμάλ άνθρωπος και σίγουρα βοηθάει».

Διαβάστε επίσης

Στροφή στην Κίμκι

Στροφή στην Κίμκι

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη ξεχάσει το ματς με τον Προμηθέα κι έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ματς του ΣΕΦ με τη ρωσική ομάδα.