Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πονοκέφαλοι», ριμπάουντ και παιχνίδι από μακριά!

«Πονοκέφαλοι», ριμπάουντ και παιχνίδι από μακριά!
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 - 21:15

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον αγώνα της Πέμπτης (21:00) με αντίπαλο την Κίμκι, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, πέραν του αμφίβολου Γκιλ (σ.σ. δεν έπαιξε τη Δευτέρα με την ΤΣΣΚΑ στη VTB) και του Αλεξέι Σβεντ που δεν θα αγωνιστεί στο ματς (σ.σ. κάταγμα στο χέρι από τον περασμένο Νοέμβριο) αντιμετωπίζει δύο κτυπητές αδυναμίες. Τα ριμπάουντ και τα δίποντα!

Οι Ρώσοι, βρίσκονται στη 2η θέση από… το τέλος στη διοργάνωση στον τομέα των ριμπάουντ, καθώς παίρνουν 30,1 κατά μ.ο. τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» κατεβάζουν 36.4 ανά ματς όντας η κορυφαία ομάδα στη διοργάνωση σε αυτόν τον τομέα.

Είναι ενδεικτικό πως ο κορυφαίος ριμπάουντερ της Κίμκι, ο Τζόρνταν Μίκι παίρνει περίπου τα μισά (4,9) ριμπάουντ απ’ ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (8,4) που είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ στη διοργάνωση.

Από κει και πέρα, η Κίμκι παρουσιάζει την εξής ιδιομορφία στο παιχνίδι της. Είναι η πρώτη ομάδα σε προσπάθειες τριπόντου (εκτελεσμένα κι όχι εύστοχα) και η τελευταία αντίστοιχα στα δίποντα. Σε αυτό βέβαια το κομμάτι έχει παίξει ρόλο και ο Σβεντ που όσο κι αν λείπει η επίδρασή του φαίνεται ακόμα και τώρα. Η Κίμκι παίρνει σχεδόν 30 σουτ τριών πόντων ανά ματς και… 31 δίποντα. Στηρίζεται πολύ στα μακρινά σουτ και το inside game δεν είναι επαρκές.

Στα τελευταία τρία παιχνίδια της πάντως δεν ευστοχεί με συνέπεια από τα 6,75μ. Με την Εφές είχε 23% (6/26), με τη Φενέρ που κέρδισε στη παράταση 30% (7/23) ενώ πριν από μία μέρα, με την ΤΣΣΚΑ στη VTB League είχε μόλις 15% (3/19).

Διαβάστε επίσης

Οι τούρτες του Σλούκα μετά την προπόνηση (vid)

Οι τούρτες του Σλούκα μετά την προπόνηση (vid)

Ο Έλληνας γκαρντ της Φενέρ και πρώην του Ολυμπιακού γιόρτασε τα γενέθλιά του στο παρκέ, αλλά μετά το τέλος του προγράμματος πνίγηκε στις αγκαλιές και τις ευχές των συμπαικτών του.

«Ο Μπλατ είναι ήρεμος όπως το νερό»

«Ο Μπλατ είναι ήρεμος όπως το νερό»

Συνέντευξη στο CosmoteSport4 και την εκπομπή «Pick n’ Roll» έδωσε ο Αξέλ Τουπάν μαζί με τον πατέρα του, Ζαν Εμέ Τουπάν ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα ήταν και ο κεντρικός ομιλητής σε σεμινάριο του ΣΕΠΚ.