Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Μπλατ είναι ήρεμος όπως το νερό»

«Ο Μπλατ είναι ήρεμος όπως το νερό»
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 - 20:32

Συνέντευξη στο CosmoteSport4 και την εκπομπή «Pick n’ Roll» έδωσε ο Αξέλ Τουπάν μαζί με τον πατέρα του, Ζαν Εμέ Τουπάν ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα ήταν και ο κεντρικός ομιλητής σε σεμινάριο του ΣΕΠΚ.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον πατέρα του Τουπάν να θυμάται τον ημιτελικό Γαλλίας-Ελλάδας το 2005 στο Βελιγράδι, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να συμπληρώνει: «Ήμουν παιδί τότε. Ήμουν λυπημένος γιατί πίστευα ότι θα κερδίζαμε και θα πηγαίναμε στον τελικό. Είναι κάτι για το οποίο μιλάμε ακόμα και τώρα με τον πατέρα του ή με τους Έλληνες συμπαίκτες μου».

Ο Ζαν Εμέ σχολίασε για τον γιο του πως «ως προσωπικότητα είναι καλός άνθρωπος. Είναι καλό παιδί και σέβεται τους άλλους. Το μπάσκετ είναι κάτι άλλο. Κάτι ξεχωριστό. Είμαι περήφανος γι αυτόν».

Ο Αξέλ Τουπάν από τριών χρονών επισκέπτονταν στα γήπεδα τον πατέρα του, οπότε είπε «δεν ήταν δύσκολο για μένα. Τότε ήταν το σχολείο επιλογή και όχι μπάσκετ. Το δύσκολο ήταν που ήταν που ήμουν γιος του προπονητή και ενός σπουδαίου παίκτη, οπότε πάντα έλεγαν «α κοίτα, ο γιος του είναι». Δεν είχα πίεση για το μπάσκετ αλλά για το σχολείο γιατί τότε αυτό ήταν επιλογή».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «πήγαινα στις προπονήσεις του πατέρα μου και στα παιχνίδια του από μικρός. Η εξέλιξη ήταν φυσιολογική» ενώ μιλώντας για τους προπονητές που είχε ο γιος του, ο κ. Τουπάν ανέφερε πως ο «είναι τυχερός που τον προπόνησε ο Κολέ, ο Γιασικεβίτσιους και τώρα ο Μπλατ». Ο γκαρντ/φόργουορντ του Ολυμπιακού είπε με τη σειρά του: «Θα συμφωνήσω με τον πατέρα μου. Νιώθω τυχερός. Είναι μεγάλη εμπειρία να δουλεύεις με αυτούς τους προπονητές και με αυτόν (σ.σ. έδειξε τον πατέρα του) αλλά και τον Τζέρι Στακχάουζ που είχα».

Κληθείς να σχολιάσει τους Κολέ, Γιασικεβίτσιους και Μπλατ, ο Αξέλ Τουπάν είπε «όλοι είναι μεγάλοι προπονητές και έχουν μεγάλα αποτελέσματα. Ο Γιασικεβίτσιους είναι η φωτιά, ο Μπλατ το νερό και ο Κολέ ο πάγος. Ο Κολέ μοιάζει με τον Μπλατ. Έχουν τις ίδιες αρχές και είναι και οι δύο ήρεμοι».

Διαβάστε επίσης

Οι τούρτες του Σλούκα μετά την προπόνηση (vid)

Οι τούρτες του Σλούκα μετά την προπόνηση (vid)

Ο Έλληνας γκαρντ της Φενέρ και πρώην του Ολυμπιακού γιόρτασε τα γενέθλιά του στο παρκέ, αλλά μετά το τέλος του προγράμματος πνίγηκε στις αγκαλιές και τις ευχές των συμπαικτών του.