Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μπλατ απέταξε τη σκιά του Γκέρσον!

Ο Μπλατ απέταξε τη σκιά του Γκέρσον!
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 - 18:50
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε από την άμυνά του την Κίμκι στο ΣΕΦ! Προσαρμόστηκε στον αντίπαλο που δεν ήθελε να πάει φυσικά σε ταχύ τέμπο και ρυθμό και κατάφερε να περιορίσει στους 22 πόντους τον αντίπαλο στο ημίχρονο και στους 57 σε 40 λεπτά αγώνα. Ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με ότι μας είχε συνηθίσει, κατάφερε να πάρει ένα εντός έδρας παιχνίδι με την άμυνά του και όχι με την επίθεση (σ.σ. 88 πόντους σε Μακάμπι, Ρεάλ και Εφές στο ΣΕΦ). Η άμυνα ήταν το «όπλο» στα εκτός έδρας, ωστόσο ο Ολυμπιακός του Μπλατ έχει δείξει πως ξέρει να προσαρμόζεται σε κάθε ανάγκη και συνθήκη.

Ο Ολυμπιακός ΕΝΤΟΣ έδρας

Επίθεση 84,2 π. (7ος)

Άμυνα 77.2 π. (12ος)

Ο Ολυμπιακός ΕΚΤΟΣ έδρας

Επίθεση 76.2 π. (12ος)

Άμυνα 76.2 π. (14ος)

Η άμυνα του Ολυμπιακού- του… Ολυμπιακού του Μπλατ επαναλαμβάνουμε, αυτού που πίστευαν πολλοί πως θα πάει σε μία φιλοσοφία (έχοντας πάρει πολλές επιρροές βέβαια από αυτήν) Γκέρσον, δηλαδή, «όσα φάμε αλλά θα βάλουμε έναν περισσότερο»- έχει αναγκάσει φέτος 4 ομάδες στην χειρότερη επιθετική τους επίδοση και δύο ακόμη στην 2η χειρότερη παραγωγικότητά τους. Δείτε αναλυτικά…

ΟΜΑΔΑ

ΠΟΝΤΟΙ

ΕΔΡΑ

Μπαρτσελόνα

60

εκτός

ΤΣΣΚΑ

69

εκτός

Μπάγερν

62

εκτός

Κίμκι

57

εντός

Τέσσερις ομάδες έχουν σημειώσει απέναντι στον Ολυμπιακό την χαμηλότερη επιθετική τους συγκομιδή, οι τρεις όπως βλέπετε μέσα στην έδρα τους, από τις οποίες ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη από Μόναχο και Βαρκελώνη. Στη Μόσχα δεν τα κατάφερε με τον ίδιο να πετυχαίνει 65 πόντους που είναι η δική του χαμηλότερη παραγωγικότητα στη φετινή Ευρωλίγκα.

Πέραν όμως αυτών των 4 ομάδων, ακόμα 2 έχουν σημειώσει την 2η χαμηλότερη επιθετική τους επίδοση στη φετινή Ευρωλίγκα.

Φενέρμπαχτσε

Με Ολυμπιακό 73

Με Ρεάλ 65

Παναθηναϊκός

Με Ολυμπιακό 65

Με Εφές 62

Αυτές οι 6 επιδόσεις συν οι 66 πόντοι που είχε η Κίμκι στη Μόσχα, στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας απέναντι και πάλι στον Ολυμπιακό είναι οι καλύτερες άμυνες των «ερυθρόλευκων»!

Θα αναρωτηθείτε τώρα αν οι 57 που σκόραρε η Κίμκι ή που δέχθηκε ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη επίδοση φέτος για μια άμυνα ή η χειρότερη για μια επίθεση. Λοιπόν είναι η 3η καλύτερη άμυνα στη φετινή Ευρωλίγκα.

* Οι πιο χαμηλές επιθέσεις (ή οι καλύτερες άμυνες) σε ένα παιχνίδι φέτος στην Ευρωλίγκα!

ΟΜΑΔΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Μπούντουσνοστ

55

Ρεάλ Μαδρίτης

Νταρουσάφακα

56

Μπασκόνια

Κίμκι

57

Ολυμπιακός

Μακάμπι

58

Μπαρτσελόνα

Ζαλγκίρις

58

Εφές

Διαβάστε επίσης

Ξεκούραση, Χολαργός και μετά Φενέρ!

Ξεκούραση, Χολαργός και μετά Φενέρ!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε ρεπό στους παίκτες του μετά την Κίμκι. Το Σάββατο θα μαζευτούν και πάλι ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης στο Χολαργό για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Μάντζαρης τα έχει... 200 (vid)

Ο Μάντζαρης τα έχει... 200 (vid)

Η Ευρωλίγκα έκανε αφιέρωμα στον πλέι μέικερ του Ολυμπιακού, για τις διακόσιες συμμετοχές του στη διοργάνωση.