Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέρασε Μπέρι ο Μιλουτίνοφ, 4ος ξένος ριμπάουντερ στον Ολυμπιακό

Πέρασε Μπέρι ο Μιλουτίνοφ, 4ος ξένος ριμπάουντερ στον Ολυμπιακό
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 - 22:03

Σημαδιακό το απόγευμα στον Χολαργό για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, καθώς με τα 17 ριμπάουντ που μάζεψε έγινε ο 4ος ξένος ριμπάουντερ στην ιστορία του Ολυμπιακού ξεπερνώντας τον Ουόλτερ Μπέρι. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ…

«Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε μία εμφάνιση κυριαρχίας στις δύο ρακέτες και ήταν ο κορυφαίος της δύσκολης νίκης του Ολυμπιακού επί του Χολαργού. Ο Σέρβος έφτασε στο δεύτερο του «double-double» στο φετινό πρωτάθλημα με 21 πόντους και 17 ριμπάουντ, μετά από εκείνο που είχε στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (17π, 13ρ.).

Ήταν το 4ο «double-double» για τον Ολυμπιακό φέτος αφού σε ανάλογες επιδόσεις έφτασαν ο Ζακ ΛεΝτέι κόντρα στον Ήφαιστο και ο Γιώργος Πρίντεζης στο ματς με το Ρέθυμνο.

Ο Μιλουτίνοφ σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου με τα 17 ριμπάουντ που μάζεψε, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 15 που είχαν ο Κρις Χόρτον της Κύμης στην 5η, ο Δημήτρης Μαυροειδής του Κολοσσού στην 11η και ο Σον Έβανς του Ήφαιστου στη 13η αγωνιστική.

Ο Σέρβος είχε οχτώ επιθετικά ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση αφού την ίδια είχε ο Οκτάβιους Έλις του Προμηθέα στο ματς της 4ης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ.

Με τα 17 ριμπάουντ που είχε σήμερα, ο Μιλουτίνοφ έγινε ο 4ος ξένος ριμπάουντερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Έφτασε τα 453 και άφησε πίσω του τον Ουόλτερ Μπέρι που στις σεζόν 1992-93 και 1995-96 είχε 436.

«Σκαρφάλωσε» όμως και στις λίστες των ξένων παικτών των «ερυθρόλευκων» στα αμυντικά και τα επιθετικά ριμπάουντ. Με τα εννιά αμυντικά έφτασε τα 270 και μπήκε στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Ουόλτερ Μπέρι (261) και τον Ντίνο Ράτζα (263).

Με τα οχτώ επιθετικά του ριμπάουντ έγινε ο 2ος της σχετικής λίστας των ξένων παικτών του Ολυμπιακού, αφού έφτασε τα 183 και ξεπέρασε και σε αυτήν τον Ουόλτερ Μπέρι (175).

Τα 17 ριμπάουντ πάντως δεν συνιστούν ρεκόρ καριέρας για τον 24χρονο σέντερ που είχε 18 στο ματς της 16ης αγωνιστικής του περσινού πρωταθλήματος απέναντι στα Τρίκαλα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο σέντερ του Ολυμπιακού ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League στο ranking με 42 βαθμούς, όσους είχε ο ίδιος στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου απέναντι στον Χολαργό».

».

Διαβάστε επίσης

Ρεκόρ καριέρας για Στρέλνιεκς στην Α1

Ρεκόρ καριέρας για Στρέλνιεκς στην Α1

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν καθοριστικός στο ματς με τον Χολαργό στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα με 5 συνεχόμενους πόντους, ωστόσο ο Λετονός έκανε και ρεκόρ στις… ασίστ.