Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Σλούκας δεν είχε πιστέψει τα λόγια του Σφαιρόπουλου!

Ο Σλούκας δεν είχε πιστέψει τα λόγια του Σφαιρόπουλου!
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 - 20:18
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν έβγαλε κάποια… είδηση η συνέντευξη του Κώστα Σλούκα σε ελληνόφωνο Μέσο της Κωνσταντινούπολης και η απάντησή του για τους λόγους που έφυγε από τον Ολυμπιακό. Έχει αναφερθεί ξανά στο παρελθόν και φυσικά όλοι όσοι ασχολούνται και παρακολουθούν την επικαιρότητα των «ερυθρόλευκων» γνωρίζουν ότι η ακριβής λέξη, είναι αυτή που χρησιμοποίησε και ο ίδιος, δύο φορές. «Ρόλος»!

Αυτό ήταν το θέμα του κι όχι φυσικά τα λεφτά. Άλλωστε και ο ίδιος τότε, στα γραφεία της Arcadia είχε πει στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, όταν του κατέθεσε την τελευταία προσφορά και του συνέστησε να το σκεφτεί, πως «είναι ακριβώς ίδια τα λεφτά με αυτά που μου δίνει η Φενέρ».

Το για τι δεν έμεινε ο Σλούκας στον Ολυμπιακό και επέλεξε την Φενέρ είχε να κάνει με τον ρόλο του.

Ο ίδιος ο Έλληνας διεθνής γκαρντ δεν πίστεψε, όπως φάνηκε, τότε τα λόγια του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο ραντεβού που είχαν κάνει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος- γιατί καλό είναι να βάλουμε στη «κουβέντα» μιας και «άνοιξε» ξανά και την άλλη πλευρά- είχε απαντήσει στην τοποθέτηση του Σλούκα, πως «θέλω να παίζω «άσος» κι όχι να είμαι στο back up του Σπανούλη στο "2"», με το εξής: «Με ποιόν προπονητή έπαιξες στον «άσο»; Με εμένα δεν έπαιξες; Σου λέω πως στον «άσο» θα σε έχω και θα παίζεις».

Ήταν το 2ο ραντεβού που είχαν κάνει οι δυο τους και μίλησαν για αγωνιστικά θέματα. Το πρώτο είχε γίνει στην Αμαλιάδα στο περιθώριο αγώνα με τον Κόροιβο. Είναι εμφανές πως ο Σλούκας δεν είχε πιστέψει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Θεώρησε ότι μπορεί να του έλεγε έτσι, αλλά επειδή το «μοντέλο» του Ολυμπιακού ήταν συγκεκριμένο, θα περνούσε και πάλι σταδιακά στον προηγούμενο ρόλο του.

Θυμηθείτε άλλωστε, πως από εκείνο το ραντεβού στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2015, δεν είχε περάσει πολύς καιρός από τους τελικούς του πρωταθλήματος. Όλα ήταν ακόμα πολύ νωπά. Ο Σλούκας είχε αλλάξει τον ρυθμό του 1ου τελικού παίζοντας 23 λεπτά και έχοντας 16 πόντους. Στους δύο επόμενους όμως είχε παίξει από 11 λεπτά. Αυτό το έφερε βαρέως γι αυτό και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν πίστεψε τον Σφαιρόπουλο φαίνεται πως ήταν οι τελικοί του 2015.

Στα 25 του χρόνια και ακούγοντας τον Ομπράντοβιτς να του λέει πως θα είναι το βασικό πόιντ γκαρντ της ομάδας και θα παίζει 25 λεπτά- κάτι που ο ίδιος ανέφερε στο ραντεβού με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο στην Arcadia που πήγε για να ανακοινώσει πως δεν θα συνεχίσει- θεώρησε πως αυτή ήταν η ευκαιρία του, όχι απλά να παίξει μπάσκετ, αλλά να καθιερωθεί στο μπασκετικό στερέωμα ως ένα εκ των καλύτερων πόιντ γκαρντ στην Ευρωλίγκα.

Ο «ρόλος» λοιπόν και το ότι δεν πίστεψε όπως φάνηκε τα λεγόμενα του κόουτς Σφαιρόπουλου ήταν ο λόγος για τον οποίο πήρε αυτή την απόφαση στην καριέρα του.

Διαβάστε επίσης