Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο δρόμος για την 4άδα και το πλεονέκτημα της έδρας

Ο δρόμος για την 4άδα και το πλεονέκτημα της έδρας
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 - 11:22
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μετά από τις 20 αγωνιστικές στη φετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ φέτος 12 νίκες-8 ήττες. Μία νίκη πίσω από την Εφές που έχει 13-7 και με την οποία, ουσιαστικά, δίνει «μάχη» για την 4άδα και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

Εάν κάνουμε μια σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές που η διοργάνωση είχε τον ίδιο τρόπο διεξαγωγής, θα δούμε ότι η φετινή εικόνα του Ολυμπιακού, έχει πολλές αλλαγές αγωνιστικά, αλλά όχι τόσο πολύ στους αριθμούς. Και τι εννοούμε;

Πώς πέρσι στο ίδιο σημείο ο Ολυμπιακός είχε 13 νίκες - 7 ήττες και πρόπερσι 14 νίκες - 6 ήττες. Με μια ομάδα που είχε τον ίδιο κορμό, τον ίδιο προπονητή. Φέτος έχουν αλλάξει πολλά. Το σημαντικότερο όλων είναι η δυναμική των ομάδων της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι, όμως, πάντα μέσα στο «παιχνίδι» για την 4άδα. Και μπορούν να πετύχουν το στόχο τους. Να πάρουν το πλεονέκτημα της έδρας. Από εκείνους εξαρτάται... Η σταθερότητα που έχει δείξει αυτή η ομάδα την τελευταία τριετία είναι κάτι παραπάνω από σημείο αναφοράς!

Σε αυτή οφείλεται εν πολλοίς η πετυχημένη πορεία. Άλλο εάν πέρσι δεν τα κατάφερε. Κι αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, όπως είναι οι τραυματισμοί στους οποίους δεν μπορείς να έχει πάντα... απάντηση σε αγωνιστικό επίπεδο. Όταν σε «χτυπήσουν» δεν είναι εφικτό πάντα να... αντιδράσεις!

Μην ξεχνάμε, δε, πώς φέτος έχει ανέβει ο συντελεστής δυσκολίας με πολλές ομάδες να έχουν δαπανήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθούν. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι για μια ακόμα φορά ψηλά στη βαθμολογία, διεκδικώντας με αξιώσεις τον μεγάλο του στόχο για την κανονική περίοδο.

Διαβάστε επίσης

Το πανόραμα της Ευρωλίγκας (Day 20)

Το πανόραμα της Ευρωλίγκας (Day 20)

Ολοκληρώθηκε η 20η μέρα της διοργάνωσης, με τον ΠΑΟ να παραμένει 12ος και την Μπαρτσελόνα έκτη. Νέα νίκη-έκπληξη για την Νταρουσάφακα.