Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένας αντίπαλος που του... μοιάζει!

Ένας αντίπαλος που του... μοιάζει!
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 - 09:59
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το αυριανό ματς του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα είναι πολύ σημαντικό. Ένας «τελικός» για τον Θρύλο σε ό,τι αφορά την «μάχη» για την 4άδα και το πλεονέκτημα της έδρας. Ματς με τεράστια σημασία, καθώς με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν το 2-0 με τους Καταλανούς.

Έτσι θα αποκτήσουν μεγάλο αβαντάζ για το ενδεχόμενο της ισοβαθμίας. Ένα ματς με υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Κι αυτό διότι οι «μπλαουγκράνα» είναι μια ομάδα που... μοιάζει στον Ολυμπιακό!

Το δείχνουν οι αριθμοί. Σχεδόν ίδια άμυνα έχουν και οι δύο. Ο Ολυμπιακός δέχεται 77.4 πόντους (μ.ο.), ενώ η Μπαρτσελόνα 77.7, αντίστοιχα. Παρόμοιες επιδόσεις και στην επίθεση όπου οι ομάδες σκοράρουν 80.2 και 78.4 πόντους, αντίστοιχα, όπως και στα ριμπάουντ που ο Θρύλος έχει 35.7 και οι Καταλανοί 34.9, αντίστοιχα.

Και όχι μόνο! Το ποσοστό στα δίποντα είναι 53.8% και 53.6%, αντίστοιχα, ενώ και στις βολές υπάρχει ισορροπία με 74% και 74.1%, αντίστοιχα, ενώ ανάλογα είναι και τα νούμερα στα κοψίματα με 2.6 και 2.7, αντίστοιχα. Κι αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το αυριανό ματς του ΣΕΦ.

Διαβάστε επίσης

Διψήφιος Μιλουτίνοφ; Κατά 72,7% νίκη ο Ολυμπιακός!

Διψήφιος Μιλουτίνοφ; Κατά 72,7% νίκη ο Ολυμπιακός!

Ο Σέρβος σέντερ σε 11 παιχνίδια φέτος στην Ευρωλίγκα έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων και ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει στα 8 από αυτά. Τα 5 από αυτά είναι εντός έδρας. Στα δύο από τα εκτός, έχει αναδειχθεί MVP της αγωνιστικής. Με Μπασκόνια και... Μπαρτσελόνα καλή ώρα!