Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εύκολα τον Ήφαιστο, αλλά με… καρδιοχτύπια!

Εύκολα τον Ήφαιστο, αλλά με… καρδιοχτύπια!
Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019 - 17:23
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός ανησύχησε, καρδιοχτύπησε στη Λήμνο, όχι για αγωνιστικούς λόγους αλλά για τους παίκτες του. Τραυματίστηκαν Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης και όπως καταλαβαίνει κανείς οι καρδιές τους πήγαν και ήρθαν με το ματς να περνάει σε ενδιαφέρον σε δεύτερη μοίρα. Έκαναν τη δουλειά στο παρκέ οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά επικρατώντας του Ήφαιστου με 73-53 και υποχρεώνοντάς τον στην δεύτερη εντός έδρας ήττα και πλέον άπαντες αναμένουν τα αποτελέσματα της μαγνητικής στη κνήμη του Νίκολα Μιλουτίνοφ στην οποία θα υποβληθεί με την επιστροφή της ομάδας από τη Λήμνο (20:00 πετάνε). Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι καλά, δεν πονάει στο γόνατό του και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ησύχασαν από έναν πονοκέφαλο ακόμα.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η συγκέντρωση του Ολυμπιακού, η οποία δεν χάλασε ούτε με τις ατυχίες των Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη, η διάθεση να τρέξει στο τρανζίσιον και η αποτελεσματικότητα στο λόου ποστ.

MVP: Ο Ζάκ Λεντέι

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στους Πρίντεζη, Γκος και Τίμα

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 50 πόντους στο ζωγραφιστό ο Ολυμπιακός αλλά και 4/18 τρίποντα.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Ο Κώστας Παπανικολάου (αιμάτωμα στην επιγονατίδα) από πλευράς Ολυμπιακού, ο Τάιρον Μπρέιζελτον (φλεγμονή στον αγκώνα) και ο Σον Έβανς για τον Ήφαιστο.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Μάντζαρης και Στρέλνιεκς.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά στο κλειστό της Λήμνου, με τους Γκος και Λεντέι (στο «4») να τραβάνε στο σκορ και να κάνουν το 2-10 και το 6-14, έχοντας 8 και 6 πόντους αντίστοιχα και 7/10 δίποντα ο Ολυμπιακός. Τουπάν και Πρίντεζης μπήκαν στην εξίσωση, ενώ ο Ήφαιστος βρήκε δράση στη ρακέτα με τους Διαμαντάκο αρχικά και Γόντικα στη συνέχεια εν τη απουσία του Μιλουτίνοφ που κτύπησε στην αριστερή του κνήμη (έπεσε πάνω στο πόδι του ο Διαμαντάκος) και πήγε στον πάγκο για να βάλει πάγο και φυσικά δεν ξαναπέρασε στο ματς. Ο Σπανούλης με «πικ εν ρολ» με Μπόγρη και Αγραβάνη βοήθησε για το 13-22, με το 1ο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 16-22 με τρίποντο του Σταμάτη.

Με τον Διαμαντάκο σε ρόλο σκόρερ και… δημιουργού, ο Ήφαιστος μπήκε στ 2ο δεκάλεπτο με ένα 6-0 για να μειώσει σε 22-24 το σκορ, ωστόσο «απάντησε» αμέσως με το μοναδικό τρίποντο του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν στη συνέχεια στο χαμηλό ποστ με τους Πρίντεζη και Λεντέι για το 24-33, ενώ ο Σπανούλης στη συνέχεια με απανωτά ντράιβ ανέβασε σε 30-41 το σκορ. Το 2ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 32-41 (16-19 επιμέρους).

Ο Πρίντεζης ξεκίνησε με 5 πόντους σερί και παίζοντας στο «5» στο 4ο δεκάλεπτο για το 34-46, ωστόσο το γόνατό του βρήκε στο γόνατο του Γόντικα και έφυγε κι αυτός για τον πάγκο τραυματίας. Ο Στρέλνιεκς πήρε το πρώτο του σουτ στο ματς από τα 6.75μ. ωστόσο τα τρίποντα του Ολυμπιακού ήταν δραματικά (2/13 και 1/6 στην 3η περίοδο). Ο Τίμα στη συνέχεια έδωσε τον 6ο πόντο (μόλις) του Ολυμπιακού στον αιφνιδιασμό ενώ ο Λεντέι με γκολ φάουλ ανέβασε στο 41-57. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 43-59 (11-18 επιμέρους).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο 4ο δεκάλεπτο με ένα 7-0 σερί για το 43-66, είχε σταθερά τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους με το ματς να ολοκληρώνεται εν τέλει με 53-73.

Τα Δεκάλεπτα: 16-22, 32-41, 43-59, 53-73.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εύκολα τον Ήφαιστο, αλλά με… καρδιοχτύπια!
Εύκολα τον Ήφαιστο, αλλά με… καρδιοχτύπια!

Διαβάστε επίσης

«Νίκη με Μακάμπι και μετά τα υπόλοιπα»

«Νίκη με Μακάμπι και μετά τα υπόλοιπα»

Ο Γιάνις Τίμα ακόμα και τώρα αδυνατεί να εξηγήσει τι έγινε στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και τόνισε πως όλοι έπρεπε να κάνουν το βήμα μπροστά, ιδίως μετά τους τραυματισμούς που προέκυψαν.

Απρόοπτο με Πρίντεζη!

Απρόοπτο με Πρίντεζη!

Χτύπησε -7:48 για το 3ο δεκάλεπτο- στο δεξί γόνατο και αποχώρησε, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.