Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έχω συναισθήματα, είμαι περήφανος που ήμουν στον Ολυμπιακό»

«Έχω συναισθήματα, είμαι περήφανος που ήμουν στον Ολυμπιακό»
Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019 - 17:59
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Είναι λογικό και επόμενο τη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Σφαιρόπουλου για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να μονοπώλησαν κυρίως προσωπικές ερωτήσεις. Ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού δεν έκρυψε πως υπάρχουν συναισθήματα τα οποία όμως θα μείνουν εκτός για να αφιερωθεί στο παιχνίδι, τόνισε πως είναι περήφανος που υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού, όπως το ίδιο περήφανος είναι και για τη Μακάμπι, ενώ ήταν αρκετά διαβασμένος διορθώνοντας δημοσιογράφο για τον Μιλουτίνοφ, λέγοντάς του ότι… «θα παίξει»!

Αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε: «Είναι ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητα του Ολυμπιακού. Έχει πολύ έμπειρους και υψηλού επιπέδου παίκτες. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να παίξουμε καλή άμυνα και στην επίθεση να παίξουμε έξυπνα και να ξέρουμε πότε και πότε να επιτεθούμε.

Είναι πολύ καλό που θα έχουμε γεμάτο το γήπεδό μας, είναι sold out το παιχνίδι και περιμένω και εγώ και οι παίκτες να φωνάξουν για μας και να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Για το αν είναι ιδιαίτερα συναισθηματικά γι αυτόν: «Ακούστε, όταν παίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι, φυσικά και έχεις συναισθήματα. Όλοι έχουν συναισθήματα. Αλλά, όταν φτάνεις στο παιχνίδι, το προετοιμάζεις, στην προπόνηση, στο βίντεο, αφιερώνεσαι μόνο στο παιχνίδι. Η συγκέντρωσή σου είναι μόνο σε αυτό. Το πώς θα είσαι έτοιμος και θα προετοιμάσεις την ομάδα για να κερδίσει αυτό το παιχνίδι ως προπονητής. Οπότε είναι αφιερωμένος σε αυτό το παιχνίδι, είμαι αφιερωμένος στη Μακάμπι. Η Μακάμπι είναι η ομάδα μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα χρόνια που πέρασα στον Ολυμπιακό. Είμαι περήφανος που ήμουν εκεί, αλλά είμαι επίσης περήφανος που είμαι εδώ.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι να κρατήσω αυτά τα συναισθήματα μακριά και να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι. Αυτό θα κάνω. Το πώς θα είναι όλοι πνευματικά και αγωνιστικά να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Σε ερώτηση που του έγινε ότι δεν θα παίξει ο Μιλουτίνοφ, ο κόουτς Σφαιρόπουλος διέκοψε τον δημοσιογράφο και του είπε: «Θα παίξει. Θα παίξει. Πετάει με την ομάδα αυτή την ώρα. Δεν ξέρω σε ποια κατάσταση θα είναι αλλά περιμένουμε να παίξει, οπότε έχουμε προετοιμάσει την ομάδα και με αυτόν».

Για το ότι κοούτσαρε σημαντικούς παίκτες στον Ολυμπιακό, όπως ο Σπανούλης και ερωτηθείς για το πώς είναι η καθημερινότητα μαζί του αλλά και το πώς θα τον σταματήσει, ανέφερε: «Ακούστε, επιτρέψτε μου να μην απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Σέβομαι πολύ τους παίκτες μας, σέβομαι επίσης πολύ τον Σπανούλη, αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι αυτό τώρα. Είμαι προπονητής της Μακάμπι και δεν αισθάνομαι πως είναι σωστό να μιλήσω πριν από το παιχνίδι γι αυτό. Μια άλλη στιγμή θα συζητήσουμε για την περίοδο που ήμουν εκεί. Στο δεύτερο σκέλος δεν θα δώσω αυτή την πληροφορία για να κάνω τη δουλειά τους ευκολότερη στο παρκέ πώς να παίξουν απέναντί μας».

Σε ερώτηση από την… Ελλάδα, για το αν μοιάζει ότι θα παίξει ο πατέρας με το παιδί, αφού γέλασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, είπε: «Ήμουν 4 χρόνια στον Ολυμπιακό, πετύχαμε πολλά πράγματα, κερδίσαμε το back to back πρωτάθλημα μετά από… δεν θυμάμαι…. 17 χρόνια (σ.σ. μπερδεύτηκε εδώ γιατί το είχε πάρει ο Ολυμπιακός και το 2012 πριν από το 2014-15 και το 2015-16), πήγαμε σε δύο τελικούς Ευρωλίγκας, αλλά τώρα είμαι στη Μακάμπι, είναι χαρούμενος και περήφανος που βρίσκομαι εδώ, που είμαι μέλος της οικογένειας της Μακάμπι και για μένα το πιο σημαντικό είναι το πώς θα κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Σε δεύτερη ερώτηση από τους «Έλληνες δημοσιογράφους» που μετέφερε ο ισραηλινός, για το πόσο περήφανος αισθάνεται για τα επιτεύγματά του, αυτά τα 4 χρόνια, ο κόουτς Σφαιρόπουλος είπε: «Είναι πολύ περήφανος για τα όσα πετύχαμε και θα είμαι περήφανος αν πετύχουμε και εδώ στη Μακάμπι τα ίδια και ακόμα περισσότερα».

Για τη μονομαχία του με τον κόουτς Μπλατ είπε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω πως ο κόουτς Μπλατ είναι ένας θρύλος, δεν είναι πετυχημένος μόνος στη Μακάμπι που όλοι ξέρουμε πόσες επιτυχημένες σεζόν είχε εδώ, κέρδισε την τελευταία Ευρωλίγκα με την ομάδα, το 2014, αλλά είχε επιτυχίες και όπου αλλού πήγε. Αλλά δεν πιστεύω πως αυτό το παιχνίδι είναι μεταξύ Σφαιρόπουλου και Μπλατ, αλλά μεταξύ Μακάμπι και Ολυμπιακού. Εμείς μετά από κάποια χρόνια δεν θα είμαστε εδώ αλλά οι ομάδες θα παραμένουν εδώ».

Διαβάστε επίσης

Θα παίξει ο Ουίλμπεκιν με Ολυμπιακό!

Θα παίξει ο Ουίλμπεκιν με Ολυμπιακό!

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από ίωση, ωστόσο αισθάνεται καλύτερα μέρα με τη μέρα και μάλιστα έχει καταφέρει και βγάζει μέρος του προγράμματος προπόνησης του Γιάννη Σφαιρόπουλου.