Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαύρο βράδυ στο Τελ Αβίβ!

Μαύρο βράδυ στο Τελ Αβίβ!
Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019 - 22:59
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Στο… σίδερο βρήκε η ευκαιρία για το 4ο σερί «διπλό» του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ αλλά και το να μείνει ζωντανός για την 4η θέση, μην πούμε και για την 5η ακόμα. Οι «ερυθρόλευκοι», ματς που ήλεγχαν σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του και είχαν το προβάδισμα βρέθηκαν να χάνουν με 61-56. Ο Σπανούλης με 9 σερί πόντους έδωσε το προβάδισμα, αλλά η άμυνα δεν κράτησε με τον Ουίλμπεκιν να σκοράρει μπροστά στον Τουπάν και ο Πρίντεζης να αστοχεί στο τέλος σε μία καλή προσπάθεια, για την ήττα με 65-64.

Ο Ολυμπιακός αποχαιρετά την 4η θέση, φυσικά δεν έχει τον πρώτο λόγο για την 5η θέση και βρίσκεται πλέον στο 12-10. Στο 10-12 η Μακάμπι που φυσικά είναι μέσα στο χορό πρόκρισης.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Μία άμυνα ήταν το ματς στα 14΄΄ μετά τους 9 σερί πόντους του Σπανούλη για το 4ο σερί διπλό στο Τελ Αβίβ. Ο Ουίλμπεκιν πέρασε ΜΙλουτίνοφ και σκόραρε μπροστά στον Τουπάν. Ο Ολυμπιακός είχε 4΄΄ αλλά ο Πρίντεζης από κοντά, σε μια κλασική κίνηση αστόχησε.

MVP: Ο Ταρίκ Μπλακ για τη Μακάμπι

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Ο Σκότι Ουίλμπεκιν

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 5/26 τρίποντα ο Ολυμπιακός ήτοι 19%

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Οι Γιάνις Τίμα, Γιάνις Στρέλνιεκς και Βαγγέλης Μάντζαρης με -2, -2 και -1 ranking αντίστοιχα.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Πλήρεις και οι δύο ομάδες.

Η ανάλυση του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός- που ξεκίνησε 5άδα με Μάντζαρη, Γκος, Παπανικολάου, Λεντέι και Μιλουτίνοφ- μπήκε αποφασιστικά στο παρκέ και δυνατά, όντας πιστός στο πλάνο του. Προηγήθηκε με 4-10, με τη Μακάμπι να πετυχαίνει μετά από 4 λεπτά το 2ο καλάθι της από δεύτερη ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός στην άμυνα, με τους Λεντέι και Γκος να τραβάνε στην επίθεση με γρήγορες εκτελέσεις και σουτ από μέση απόσταση. Η Μακάμπι βρήκε λύσεις από τον Ουίλμπεκιν (και τους 6 πρώτους πόντους της) ενώ στη συνέχεια, με τον Λεντέι να πηγαίνει στο «5», πήρε 4 επιθετικά, βρήκε σκορ με τον Μπλακ και με τον Πάργκο από μακριά κατάφερε και μείωσε σε 13-14. Το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε με 14-16 με ντράιβ του Σπανούλη και 0/5 τρίποντα, τα 3 από τον Παπανικολάου.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν… στείρα στο 2ο δεκάλεπτο. Οι άμυνες κυριάρχησαν και μετά από σχεδόν 5 λεπτά, το επιμέρους σκορ ήταν 3-2, με τον Ουίλμπεκιν να σκοράρει μέσα και τον Μιλουτίνοφ να παίζει τον Τάιους στη πλάτη. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι άστοχος από μακριά (0/9), ωστόσο Πρίντεζης και Γκος που πόσταρε τον Ουίλμπεκιν ανέβασαν ξανά σε 17-22. Ο Γκος σημάδευε σε κάθε ευκαιρία τον Ουίλμπεκιν, ο τελευταίος είχε τρόπους να έχει τη Μακάμπι να ακολουθεί κατά πόδας (22-24) αλλά και οι δύο από μακριά είχαν 1/11 τρίποντα (η Μακάμπι) και 0/10 (ο Ολυμπιακός). Ο Ρολ με ντράιβ (9/21 δίποντα οι γηπεδούχοι) έφερε το ματς στα ίσα, αλλά ο Μπόγρης με σουτ από μέση απόσταση και απανωτά επιθετικά ριμπάουντ κράτησαν το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό. Το 1ο τρίποντο του Ολυμπιακού ήρθε δια χειρός Στρέλνιεκς για το 26-29 που ήταν το σκορ της 2ης περιόδου (12-13 επιμέρους).

Ο Γκος συνέχισε και στο 3ο δεκάλεπτο να σημαδεύει τον Ουίλμπεκιν, αλλά και η δράση του τελευταίου δεν σταματούσε κάνοντας από μακριά το 33-33. Μάντζαρης με «πικ εν ρολ» στον Μιλουτίνοφ αλλά και Παπανικολάου με σουτ βάστηξαν το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό, με τη Μακάμπι να συνεχίζει όμως να «πληγώνει» την άμυνα των «ερυθρόλευκων» στη ρακέτα, με τους Κέιν και Μπλακ. Είχε 6 επιθετικά ριμπάουντ ο Ολυμπιακός αλλά δεν τα αξιοποιούσε, οι αρχηγοί κρατούσαν τον Ολυμπιακό μπροστά (με 1/17 τρίποντο κιόλας), αλλά στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου (19-13 επιμέρους) ολιγωρία και κακές επιλογές έκαναν το 45-42 για την ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Ο Γκος οδηγούσε τον Ολυμπιακό, ο Ουίλμπεκιν αντιμετώπισε πρόβλημα στη γάμπα και πήγε στα αποδυτήρια και ο Μιλουτίνοφ με γκολ φάουλ «απάντησε» στο τρίποντο του Ρολ για το 50-49, ωστόσο ο Αμερικανός γκαρντ ήταν αυτός που στη συνέχεια ανέβασε στο +5 για την ομάδα του (54-41) με 5΄να απομένουν. Σπανούλης και Τουπάν με τρίποντα έκαναν το 57-55 αλλά ο Μπλακ είχε τον τρόπο με παιχνίδι πάνω από τη στεφάνι (59-55). Το καλό ήταν πως η Μακάμπι είχε 8/16 βολές. Με το 8ο επιθετικό ριμπάουντ και τον 10ο πόντο από αυτά ο Μπλακ και πάλι έκανε το 61-56, ο Σπανούλης με βολές μείωσε, ο Μπλακ «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Σπανούλης με τρίποντο στο 1.14 έκανε το 63-61. Ο Πρίντεζης κέρδισε φάουλ επιθετικό από τον Ομπράιαντ με 1.05΄΄ να απομένουν. Ο αρχηγός αστόχησε σε ντράιβ, το ίδιο και ο Μπλακ και ο Σπανούλης ολομόναχος με τρίποντο από την κορυφή έκανε στα 14΄΄το 63-64. Μόλις το 5ο τρίποντο ήταν αυτό για τον Ολυμπιακό και 3ο του Σπανούλη. Ο Ουίλμπεκιν πέρασε τον ΜΙλουτίνοφ και στη συνέχεια σκόραρε από κοντά με τον Τουπάν να μην παίζει καλή άμυνα για να κάνει το 65-64 με 4΄΄ να απομένουν. Ο Πρίντεζης έπαιξε με τον Κέιν πήγε μέσα και από κοντά αστόχησε με το αριστερό. Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι και κατά πως φαίνεται και εντελώς την 4άδα.

Τα Δεκάλεπτα: 14-16, 26-29, 45-42, 65-64.

Διαβάστε επίσης

Νίκησε η Εφές πριν τον Ολυμπιακό

Νίκησε η Εφές πριν τον Ολυμπιακό

Σοβαρή εμφανίστηκε η Εφές κόντρα στην Γκραν Κανάρια, καθώς επικράτησε με 93-74 στο «Σινάν Ερντέμ Ντομ», για την 22η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα.