Ντουντούκα
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Σκέφτομαι ήδη την καριέρα μου μετά το μπάσκετ»

«Σκέφτομαι ήδη την καριέρα μου μετά το μπάσκετ»
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 - 18:58

Η Ευρωλίγκα έχει αφιερώσει μία ξεχωριστή… γωνιά φέτος για τους πρωταγωνιστές της όπου μιλούν για τις άλλες τους ασχολίες ή δραστηριότητες πέραν του μπάσκετ. Ο Μπόγρης είχε μιλήσει για τη δράση του στο Μάτι, ο Τουπάν μίλησε για τις σπουδές που έκανε το καλοκαίρι…

«Σκέφτομαι ήδη την καριέρα μου μετά το μπάσκετ. Ταυτόχρονα πιστεύω πως ήταν ο ιδανικός τρόπος να χρησιμοποιήσω τον ελεύθερο χρόνο που είχα το καλοκαίρι και να σκεφτώ κάποια πράγματα που θα ήταν χρήσιμα. Δύο λόγοι με οδήγησαν σε αυτό: Ως αθλητής το προφίλ σου είναι πάντα πολύ ελκυστικό για οποιοδήποτε σχολείο. Δεν είχα να δώσω κάποια τεστ. Ήταν η παρουσία και το κίνητρο. Ήμουν ακόμη στο Κάουνας όταν έμαθα πως έγινα δεκτός στην σχολή. Γύρω στον Μάιο… Μου τηλεφώνησε και μου το ανακοίνωσε ο διευθυντής της σχολής. Ήταν λίγο πριν το Final 4. Αρχίσαμε με την ιστορία των πολυτελών ειδών, γιατί στην Γαλλία υπάρχουν πολλές ανάλογες... υπογραφές. Αγγίξαμε πολλά θέματα, όπως branding, πώς να ανοίξει ένα μαγαζί, την διοίκηση, πως να φέρεσαι στο προσωπικό σου και πολλά άλλα ακόμη. Μιλήσαμε για πολλά στο διάστημα που ήμουν εκεί.

Ήταν πολύ ωραίο, γιατί όταν είσαι αθλητής και επιστρέφεις στα θρανία, στην αρχή όλοι εστιάζουν σε σένα. Από τη μία είναι ενθουσιασμένοι που σε βλέπουν και μετά προσπαθούν να δουν αν όντως είσαι έξυπνος, αν όντως βρίσκεσαι εκεί για να μάθεις και όλα αυτά. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω αυτή την εμπειρία στο γκρουπ στο οποίο ανήκα. Είχαμε πολλά νέα παιδιά κι εγώ είμαι πλέον 26. Ήμουν ο μεγαλύτερος. Φυσικό ήταν να ηγηθώ του γκρουπ κατά κάποιον τρόπο, βάζοντας τον καθένας στη θέση που έπρεπε, ώστε να έχουμε επιτυχία και τα πήγαμε καλά. Συνολικά ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Είμαι ακόμη σε επικοινωνία με κάποιους από τους καθηγητές μου, παιδιά από την τάξη μου, που είναι από διαφορετικές χώρες του κόσμου: Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Αγγλία, ΗΠΑ.

Θα ξανακάνω σίγουρα κάτι παρόμοιο. Θα βρω σίγουρα κάποια άλλη τάξη, κάποιον άλλον κύκλο σπουδών».

Διαβάστε επίσης

Για τον Καλάθη θα μας πει;

Για τον Καλάθη θα μας πει;

Μίλησε μέχρι για την τρύπα του όζοντος, έκανε μαθήματα… ορθογραφίας χωρίς τόνους φυσικά και με υπαγόρευση, αλλά για την μείωση που πρότεινε στον ηγέτη της ομάδας του τσιμουδιά.

Στο Σάρλοτ ο Ποκουσέφσκι (pic)

Στο Σάρλοτ ο Ποκουσέφσκι (pic)

Στο «Basketball Without Borders» που θα διεξαχθεί στο Σάρλοτ στο περιθώριο του NBA All-Star Weekend 2019, θα συμμετάσχει Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Δήλωσε Ουέμπερ, εκτός ο… Τουπάν!

Δήλωσε Ουέμπερ, εκτός ο… Τουπάν!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να δηλώσει στο ρόστερ στην Α1 τον Μπριάντε Ουέμπερ- στη θέση του Γάλλου- κάτι που σημαίνει ότι παίζει ο Αμερικανός με τον Παναθηναϊκό.