Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όσο δεν πάει… Με κάθε κόστος!

Όσο δεν πάει… Με κάθε κόστος!
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 - 16:42
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο… «μηχανισμός λαδώθηκε» για να δουλέψει στο άριστο και το μόνο πους του απασχολεί είναι να γράφουν και να διαδίδουν ανακρίβειες για τον Ολυμπιακό. Ποιο είναι το νέο; Ότι αν ο Ολυμπιακός αποβληθεί/αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ή συμμετάσχει σε κάποιο άλλο, όπως για παράδειγμα στην Αδριατική Λίγκα, θα αποβληθεί και από την Ευρωλίγκα, σύμφωνα με το συμφωνητικό/συμβόλαιο που έχουν υπογράψει οι «μεγάλες» ομάδες της ECA.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και σε μία σωστή βάση…

Ο Ολυμπιακός δεν έχει πει –μέχρι στιγμής- ότι θα πάει σε άλλο πρωτάθλημα. Απαίτησε και δεν είναι προς διαπραγμάτευση επίσημα κάποια πράγματα (για αρχή). Αν δεν γίνουν φυσικά και δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την παρωδία.

Από κει και πέρα, όλα είναι ανοικτά: Φυσικά και θα συζητήσει με άλλα πρωταθλήματα, όπως η Αδριατική Λίγκα: Συμβόλαιο, όρους κτλ. Αν θα υπάρξει πρόβλημα με την Ευρωλίγκα; Μα πως είναι δυνατόν να έχει πρόβλημα από τη στιγμή που η Αδριατική Λίγκα είναι διοργάνωση της Ευρωλίγκας;

Επίσης, στο συμφωνητικό που έχει υπογραφεί με την Ευρωλίγκα, αναφέρεται ότι θα πρέπει να τερματίζει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Για παράδειγμα, πέρσι ο Παναθηναϊκός που ήθελε (;) και διατυμπάνιζε ότι θα πάει στη Fiba θα μπορούσε να βγει 9ος στο πρωτάθλημα και να μην πλήρωνε το ban των 10 εκ. ευρώ. Θα έφευγε στο… τσάμπα.

Το συμφωνητικό αναφέρει λοιπόν να τερματίζει στο πρώτο μισό του «εγχώριου πρωταθλήματος». Δεν αναφέρει κατηγορία όμως.

Ακόμα και αν βρει πόρτες μπροστά του, ακόμα κι αν δεν ευδοκιμήσει τίποτα, καμία προσπάθεια και… «αναγκαστεί» η Ευρωλίγκα να τον αποβάλει (αλήθεια το πιστεύετε;) στον Ολυμπιακό τονίζουν τούτο: «Με κάθε κόστος μέχρι τέλους. Όσο και όπου πάει… Αυτό δεν θέλουμε όλοι και ο κόσμος μας για να ξεβρομίσει το ελληνικό μπάσκετ; Με κάθε κόστος ακόμα κι αν είναι και η Ευρωλίγκα».

Διαβάστε επίσης

Τρεις εβδομάδες εκτός ο Σπανούλης!

Τρεις εβδομάδες εκτός ο Σπανούλης!

Ο αρχηγός χάνει τα παιχνίδια με Εφές, ΤΣΣΚΑ και Μπούντουσνοστ. Θα κάνει αγώνα δρόμου για Μιλάνο και ΠΑΟ στο ΣΕΦ… αν αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στην Α1.

Δεν το έχετε καταλάβει καλά το έργο!

Δεν το έχετε καταλάβει καλά το έργο!

Πρεμούρα μεγάλη για τις συνέπειες που θα έχει ο Ολυμπιακός. Για να δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος. Θα είναι ίδια τα οικονομικά συμβόλαια για πρωτάθλημα/Κύπελλο χωρίς Ολυμπιακό; Μάλλον γελιέστε…