Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Ρεάλ σκέφτεται να φύγει από την ACB

Η Ρεάλ σκέφτεται να φύγει από την ACB
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 - 18:01
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Στα άκρα το πάνε οι Μαδριλένοι. Η διοίκηση των πρωταθλητών Ευρώπης είναι εξοργισμένη με τις αποφάσεις των διαιτητών στον τελικό του Copa Del Rey. Όπως τόνισαν στην ανακοίνωσή τους, δέχονται τα ανθρώπινα λάθη, όχι όμως όταν αυτά προέρχονται αφού οι διαιτητές εξέτασαν το βίντεο προσεκτικά από τις διαθέσιμες λήψεις και ακολούθως αποφάσισαν να μετρήσει το καλάθι υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Όπως αναφέρει η Marca, η Ρεάλ μελετάει τα επόμενα βήματά της και σκέφτεται σοβαρά, όχι τώρα, αλλά το καλοκαίρι να αποχωρήσει από το ισπανικό πρωτάθλημα και να αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα.

Το καταστατικό της Ευρωλίγκας στο άρθρο 5,3 αναφέρει πως οι ομάδες της «πρέπει να αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα», αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον καθώς είναι στην ευχέρεια των 11 μελών που απαρτίζουν την Ευρωλίγκα (με τα εγγυημένα συμβόλαια). Θα ψηφίσουν και θα κρατήσουν τη Ρεάλ στη διοργάνωση καθώς κανέναν δεν συμφέρει να μην είναι μέλος της μία δύναμη σαν τη Ρεάλ.

Φαίνεται πως το σκέπτονται τόσο σοβαρά και ζυγίζουν τις αντιδράσεις τους, με τους Μαδριλένους να τονίζουν πως είναι σίγουροι ότι θα παραμείνουν στην Ευρωλίγκα ακόμα και οι Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα ψηφίσουν «κατά».

Διαβάστε επίσης