Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συμεωνίδη; Δεν βρέχει… Φτύνουν!

Συμεωνίδη; Δεν βρέχει… Φτύνουν!
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 - 20:48

Έχετε ακούσει που λένε ότι ο τρελός θεωρεί ότι ο ίδιος μια χαρά είναι. Όλοι οι υπόλοιποι που διαφωνούν μαζί του είναι τρελοί. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον Στέλιο Συμεωνίδη. Βγήκε ο ΚΕΔάρχης και μίλησε στον SportFm. Καλύτερα όσοι τον αγαπούν και τον νοιάζονται να μην τον αφήνουν. Ρεζιλεύεται ο άνθρωπος. Γελάνε και τα τσιμέντα με αυτά που λέει. Αν τα λέει γιατί «πρέπει»… πάσο. Αν τα πιστεύει κιόλας υπάρχει πρόβλημα και να προσέξει μήπως στα λευκά πουκάμισα που φοράει μεγαλώσουν τα μανίκια και δέσουν πίσω.

Ο επί 17χρόνια ΚΕΔάρχης και ιδιοκτήτης πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη είπε λοιπόν…

Για τα παράπονα για τη διαιτησία από τον Ολυμπιακό:

«Ξέρετε να μην υπάρχουν παράπονα για τη διαιτησία; Κάναμε τους ίδιους ορισμούς στους δύο αγώνες Κυπέλλου. Αναστόπουλος Μάνος διεθνείς διαιτητές στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, όπως Πουρσανίδης και Κορομηλάς στο Κύμη-ΠΑΟΚ και μετά τον Τζαφλέρη στον ένα ματς και τον Παναγιώτου στο άλλο. Πέρυσι στον τελικό του πρωταθλήματος, έπαιξαν οι Αναστόπουλος, Κορομηλάς και Μάνος. Οι δύο από του τρεις ήταν στο ίδιο παιχνίδι, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Έπρεπε να διαφυλάξουμε και το άλλο παιχνίδι, το Κύμη-ΠΑΟΚ».

Gavros: Γιατί κάνανε ορισμό και όχι κλήρωση δεν μας λέει. Γιατί δεν έβαλαν Κορομηλά που είναι Ευρωλιγκάτος και Πουρσανίδη στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και τους βάλανε στο Κύμη-Πάοκ; Ίδια βαρύτητα είχαν; Το ίδιο και με τους Τζαφλέρη-Παναγιώτου. Το ότι βάλανε τους ίδιους και πέρσι στους τελικούς δεν είναι επιχείρημα υπέρ της ΚΕΔ. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά γιατί τους βάζουν συνέχεια. 35 ντέρμπι έχει σφυρίξει ο Αναστόπουλος.

Για τους ίδιους ορισμούς: «Βάλαμε τους δύο με τρεις. Ποιους να βάζαμε; Αν βάζαμε άλλους, θα έκαναν παράπονα ότι δεν βάζαμε τους καλύτερους».

Gavros: Εδώ κολλάει το άσπρο πουκαμισάκι που δένει πίσω… Πουλάει τρέλα αλλά σφίξανε τα γάλατα. Μην αρχίσει τα κλάματα πάλι όπως τότε που του πέρασαν χειροπέδες. Θες να μας πείσεις ότι ο Μάνος, ο Παναγιώτου και ο Αναστόπουλος είναι οι καλύτεροι που έχετε; Δρόμο από το πρωτάθλημα τους. Πάμε Αδριατική, πάμε οπουδήποτε αλλού μακριά από αυτή τη μπόχα. Τελειώσατε, μόνοι σας θα ορίζετε, μόνοι τους θα παίζουν.

Για τη δήλωση του Βασιλειάδη περί αλλαγών στην ΚΕΔ: «Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, εκτός από τη ομοσπονδία που ορίζει την ΚΕΔ. Ο οποιοσδήποτε Βασιλειάδης μπορεί να αλλάξει ένα νόμο. Εμείς είμαστε ένα όργανο που δημιούργησε η πολιτεία. Η ομοσπονδία όρισε αυτά τα άτομα, είτε είναι αρεστά, είτε όχι. Δεν είναι ο κύριος Βασιλακόπουλος, αλλά η ΕΟΚ. Στην αρχή της χρονιάς ορίζει την Κεντρική Επιτροπή διαιτησίας. Ο υπουργός μπορεί να αλλάξει έναν νόμο και να πει ότι την ΚΕΔ την ορίζει η Ολυμπιακή Επιτροπή για παράδειγμα. Η διαιτησία ανήκει στην Ελληνική ομοσπονδία και πουθενά αλλού».

Gavros: Να συνεννοείστε μόνο. Οργανωθείτε λίγο. Όσο είναι καιρός. Να λέτε τα ίδια. Γιατί η Ομοσπονδία του Βασιλακόπουλου επιμένει ότι είστε ανεξέλεγκτοι και ανεξάρτητοι.

Για την απειλή του Ολυμπιακού ότι θα αποχωρήσει: «Αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Θα το δουν άλλα όργανα. Είναι θεσμοθετημένο που ανήκουμε και από ποιον οριζόμαστε. Όσοι μιλούν για επαγγελματική διαιτησία δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Υπάρχει αμειβόμενη διαιτησία και όλα δηλώνονται στην εφορία, όπως όλα τα επαγγέλματα. Για να δίνει επαγγελματική, θα πρέπει η ΕΟΚ να συνηγορήσει για να γίνει. Δεν έχουμε επαγγελματική διαιτησία».

Gavros: Α γεια σου, θα θέλαμε πολύ να δούμε εφορίες, πόθεν έσχες κτλ. Έχετε κάποιο θέμα; Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εσείς; Φοβάστε;

Για το πόσα χρόνια είναι στην ΚΕΔ και αν έχει κάνει λάθη: «Έχει σημασία πόσα χρόνια είμαι; Είμαι 17 χρόνια. Όταν διαχειρίζεσαι ανθρώπινο δυναμικό πάντα θα κάνεις λάθος. Τα λάθη αυτά δεν μπορούμε να τα βλέπουμε είτε πράσινα, είτε κόκκινα. Όλα τα αυτά τα χρόνια, διακρίθηκαν, ανέβηκαν και κατέβηκαν διάφορες ομάδες. Βλέπουμε το τελευταίο σκαλοπάτι και λένε ότι πρέπει να φύγει. Η ΚΕΔ διαχειρίζεται όλα τα πρωταθλήματα της Ελλάδας».

Gavros: Μονίμως λάθη κάνατε, εσκεμμένα και κατά συγκεκριμένων ομάδων, ιδίως κατά του Ολυμπιακού. Α, και εσείς μονίμως πράσινα βλέπετε.

Για τους μη ορισμούς των Γκόντα και τον Σχινά: «Ήταν διεθνής διαιτητής ο κ. Γκόντας. Ο κ. Σχινάς έχει μία δικαστική διαμάχη με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και υπάρχει οδηγία μέχρι να τελεσιδικήσει, δεν μπορεί να ορίζεται».

Gavros: Ο Σχινάς γιατί είναι στα δικαστήρια με τον Γιαννακόπουλο; Γιατί δεν τον προστατέψατε; Γιατί δεν σταθήκατε στο πλάι του; Ο Γκόντας είναι διεθνής στην Ευρωλίγκα όπως και ο Κορομηλάς που τον βάζετε. Συν του ότι παραδέχεστε ότι έγινε σκοπίμως και παρανόμως. Καλά ξεμπερδέματα στα δικαστήρια.

Για τον γιο του που τον ορίζει στα ματς του Προμηθέα και έχει επαγγελματικές σχέσεις με τον πρόεδρος της ομάδας, κ. Λιόλιο: «Δεν ορίζεται (σ.σ. είχε οριστεί στο Ολυμπιακός-Προμηθέας τον Μάιο του 2018). Δεν είναι 100% αυτή η αλήθεια. Δεν έχει επαγγελματική συνεργασία ο ίδιος, αλλά ο άλλος αδερφός. Δεν ντρέπομαι ούτε να το πω. Έκανα ολόκληρη συνέντευξη γι’ αυτό το θέμα, για να βγάλω τη χλέπα που λέγεται για το συγκεκριμένο θέμα. Ο γιος μου ο ένας είχε ένα μαγαζί του κύριου Λιόλιου. Δεν μπορεί επαγγελματικά να κάνει μία δουλειά; Λυπάμαι που συζητάμε τα ίδια πράγματα και έκτοτε δεν ορίστηκε ξανά, παρόλο που δεν υπάρχει σχέση. Στα 18 χρόνια που είμαι, πολλοί πήραν πρωταθλήματα. Η διαιτησία φταίει για όλα, ο Βασιλακόπουλος φταίει για όλα. Τόσα χρόνια δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Έχουμε κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου».

Gavros: Τα χαρτιά που το αποδεικνύουν που είναι; Άσε τα λόγια. Κάνανε και εδώ μία συνέντευξη Τύπου και φέρτα. Που πήγες στη Θεσσαλονίκη να το παίξεις κονιόρδος.

* Στα 18 χρόνια που είσαι (17 είπες πριν αλλά έχεις πει τόσα και τόσα) δύο πήραν πρωταθλήματα. Τα 15 ο Παναθηναϊκός.

Για το αν η ΚΕΔ είναι πενταμελής:

Ναι, πενταμελής είναι…

Gavros: Τη τύφλα σου δεν ξέρεις και είσαι και προεδρεύων. Τέσσερα είναι τα μέλη γι αυτό είστε και παράνομοι. Και ακούγεται και έντονα ότι και εσύ απέχεις τον τελευταίο καιρό. Ούτε αυτό δεν ξέρεις…

Διαβάστε επίσης

Βγάζουν… μάτια οι επιδόσεις της Εφές στην Πόλη (vids)

Βγάζουν… μάτια οι επιδόσεις της Εφές στην Πόλη (vids)

Τρομερά δύσκολη η αποστολή του Ολυμπιακού αλλά… έτσι όπως τα έκανε, θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να παλέψει με την Εφές όσο δεν πάει και να κρατήσει «ζωντανή» και την τελευταία του ελπίδα για την 4η θέση.

Focus στην τακτική για Εφές

Focus στην τακτική για Εφές

Με το γνωστό πρόβλημα του Βασίλη Σπανούλη, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την προπόνηση της Τρίτης (19/02) ενόψει Εφές στην Κωνσταντινούπολη για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.