Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μετά το Λονδίνο οι νίκες έρχονται στους 5 πόντους μ.ο.!

Μετά το Λονδίνο οι νίκες έρχονται στους 5 πόντους μ.ο.!
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 - 22:57
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Από τη μία η ΤΣΣΚΑ που θέλει να εδραιωθεί στην 2η θέση (ισοβαθμεί με τη Ρεάλ) και από την άλλη ο Ολυμπιακός, που προέρχεται από 4 σερί ήττες και χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, ώστε να μην μπει σε κινδύνους ακόμα και για την πρόκρισή του στην 8άδα. Πλέον είναι ρευστά τα πράγματα.

Δύο παραδοσιακές δυνάμεις συγκρούονται τη Παρασκευή στο ΣΕΦ για 27η φορά στην Ευρωλίγκα (8-18 για τους Ρώσους η παράδοση) και αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι πως στις τελευταίες τους 11 συναντήσεις τα παιχνίδια είναι «κλειστά» σε σημείο που η διαφορά μετά βίας να αγγίζει τους 5 πόντους (4.9 για την ακρίβεια).

Από τη σεζόν 2014-15 μέχρι και το ματς της Μόσχας στον Α΄ γύρο φέτος, οι δυο τους είναι κοντά-κοντά στο σκορ και η νίκη έχει κριθεί στα σημεία. Από τις 11 αυτές αναμετρήσεις, μόλις τις δύο τελείωσε με 8 πόντους διαφορά. Αυτή είναι και η υψηλότερη τιμή. Μία είχαμε στους 7 και δύο στους 6 πόντους. Τρεις φορές έχει λήξει στους 4 πόντους διαφορά, δύο με 2 και μία με 3.

Βλέπετε πόσο ρευστά είναι τα πράγματα. Για πόσο «κλειστά» παιχνίδια μιλάμε.

Από αυτές τις 11 αναμετρήσεις τις 7 τις έχει κερδίσει η ΤΣΣΚΑ με μέσο όρο διαφοράς 5 πόντους και τις 4 ο Ολυμπιακός με μέσο όρο διαφοράς 4 πόντους.

Τελευταία φορά που ξέφυγε το σκορ μεταξύ των δύο ήταν στον ημιτελικό του Λονδίνου το 2013, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 69-52.

Διαβάστε επίσης

Ο Καλάθης ζηλεύει τα «μεγάλα σουτ» του Σπανούλη!

Ο Καλάθης ζηλεύει τα «μεγάλα σουτ» του Σπανούλη!

Ακόμα μία φορά ο Νικ Καλάθης αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη. Στάθηκε στην εργατικότητα του αρχηγού του Ολυμπιακού, αλλά και στα «μεγάλα σουτ» που θα ήθελε να του πάρει ως κομβικό στοιχείο του παιχνιδιού του…

Στην αγορά για παίκτη ο Ολυμπιακός, αλλά…

Στην αγορά για παίκτη ο Ολυμπιακός, αλλά…

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τον τραυματισμό του Στρέλνιεκς, κοιτάνε για την προσθήκη γκαρντ αλλά τους πιέζει ο χρόνος καθώς μέχρι τις 19:00 την Τετάρτη (27/02) πρέπει να δηλώσουν το συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα.