Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι χάνει ο Ολυμπιακός από τον Στρέλνιεκς (pic-vids)

Τι χάνει ο Ολυμπιακός από τον Στρέλνιεκς (pic-vids)
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 - 21:16
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Να το δούμε στυγνά και όπως έχει το πράγμα; Η απουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς είναι αρκετά σημαντική για τον Ολυμπιακό, ιδίως όταν μιλάμε για έναν παίκτη ενεργό στο ροτέισον και με μπόλικο χρόνο. Και δεν είναι πολλοί αυτοί… Δεν μιλάμε για τον χρόνο του Τίμα για παράδειγμα. Ο Στρέλνιεκς παίζει 21 λεπτά στην Ευρωλίγκα και οι παίκτες του Ολυμπιακού με πάνω από 20 λεπτά είναι έξι στο σύνολο, σε ένα σφικτό ροτέισον από τον Μπλατ.

Χάνει λοιπόν ένα κορμί στο ροτέισον και δη στα γκαρντ η ομάδα, ιδίως τώρα που ήρθε ο Ουέμπερ και ο Μπλατ είχε τουλάχιστον σε ποσότητα τους «κοντούς» που ήθελε και έχει ανάγκη. Με τον Στρέλνιεκς off για τον επόμενο ένα με ενάμιση μήνα, δημιουργείται πάλι έλλειμμα.

Το να κάτσουμε να πούμε πως ο Τουπάν θα μπει στα παπούτσια του Στρέλνιεκς, υπό την έννοια ότι θα κάνει αυτά που θεωρητικά πρόσφερε ο Λετονός (να το τονίσουμε το θεωρητικά, γιατί η αστάθεια ήταν ευδιάκριτη και σε αυτόν), δεν βγάζει πουθενά. Άλλος ο Γάλλος κι διαφορετικά αυτά που δίνει, άλλος ο Λετονός. Ίσως κοινή συνισταμένη να βρούμε στο στατικό σουτ, με τον Τουπάν να έχει 35,1% φέτος τρίποντο κυρίως από αυτό και λιγότερο μετά από ντρίμπλα. Ο Στρέλνιεκς έχει 45,9% και είναι ο πρώτος σε ευστοχία παίκτης του Ολυμπιακού (σ.σ. δεν πιάνεται ο Ουέμπερ με το ένα ματς και το 1/2 τρίποντο) από τα 6,75μ. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για καμία άλλη ομοιότητα.

Καλύτερος αμυντικός ο Γάλλος, καλύτερος δημιουργός ο Λετονός, συγκριτικά πάντα με τις αρετές και ικανότητές τους.

Το να πάει με τον Τουπάν στο «2» για να κερδίσει ένα κορμί στα γκαρντ ο Μπλατ, είναι κάτι που αναμένουμε να δούμε και πάλι για αρκετά plays από εδώ και πέρα, θα αποσυμφορηθεί και το «3» πιστεύουμε περισσότερο, με τον Τίμα να μπορεί να «αναπνεύσει» καλύτερα στη θέση (σ.σ. πόσες φορές το έχουμε προσμένει αυτό;), ωστόσο το ημίψηλο σχήμα δεν πιάνει πάντα. Υπήρξε σε κάποια (λίγα) ματς που έπιασε και σε άλλα (περισσότερα) που δεν τράβηξε.

Ο καλός ο Στρέλνιεκς (τον οποίο δεν βλέπαμε πάντα φέτος έχοντας κάνει αρκετές κοιλιές) έδινε 8.8 πόντους μ.ο. και 2 ασίστ, ενώ είναι ο «κοντός» με το καλύτερο ποσοστό στα δίποντα για τον Ολυμπιακό (53%).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι χάνει ο Ολυμπιακός από τον Στρέλνιεκς (pic-vids)

Διαβάστε επίσης

Ο Ζευγαράς ζει το όνειρό του… με Πρίντεζη! (pic)

Ο Ζευγαράς ζει το όνειρό του… με Πρίντεζη! (pic)

Ο έφηβος πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού αναμφίβολα ζει το όνειρό του, καθώς προπονείται με το είδωλό του, τον Γιώργο Πρίντεζη. Στηρίζει δίαιτα Γκατζούλη και απ’ ότι φαίνεται τα… σπάει με Βέρτη.