Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρυθμός και άμυνα τα δύο «κλειδιά»

Ρυθμός και άμυνα τα δύο «κλειδιά»
Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019 - 11:50
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το θέμα είναι ένα! Να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στο δρόμο των νικών. Πώς θα γίνει αυτό; Μέσα από την άμυνα του. Γιατί το λέμε αυτό; Ο Ολυμπιακός επιτρέπει στην αντίπαλή του ομάδα να σημειώνει -ανά ματς- 76,7 πόντους. Την ίδια στιγμή, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας σκοράρει 87,7 πόντους!

Κι αυτό είναι κάτι που δείχνει το... δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει απόψε η ομάδα του Μπλατ. Διότι με δεδομένη και την απουσία του Στρέλνιεκς να πάει ο Ολυμπιακός σε πολύ μεγάλο σκορ στην επίθεση δεν φτάνει. Η ρωσική ομάδα δέχεται 80,8 πόντους ανά ματς, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» σημειώνουν 77,7 πόντους.

Κάτι που δείχνει το πλάνο που πρέπει να έχει απόψε ο Ολυμπιακός στο ματς με τους Μοσχοβίτες. Αν και οι τρεις νίκες που έχει πετύχει ο Θρύλος στο ΣΕΦ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ήρθε με «όπλο» την επίθεση. Σε αυτά τα ματς επικράτησε με 88-86, 84-76 και 88-79.

Ξεκάθαρο ποιος ήταν ο δρόμος. Καλύτερη επίθεση μεν, αλλά και να κατεβάσει τους Ρώσους κάτω από τον δικό του μέσο όρο στην επίθεση. Εξάλλου, ο Ολυμπιακός παίρνει ενέργεια για την επίθεση μέσα από την άμυνά του.

Διαβάστε επίσης