Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από περίπατο το έκανε… ντέρμπι!

Από περίπατο το έκανε… ντέρμπι!
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019 - 20:15
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στους φίλους του ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Άρη. Μπήκε να ξεσπάσει, να βγάλει αντίδραση και να αφήσει στο παρκέ αυτά που δουλεύουν στις προπονήσεις τον τελευταίο καιρό. Το έκανε και μάλιστα καλά για μεγάλο διάστημα, τρέχοντας πάρα πολύ στο τρανζίσιον και με τον Μπριάντε Ουέμπερ να δίνει άλλη πνοή στην ομάδα. Εκεί που περίμενες να πατήσουν λίγο το γκάζι, με το ροτέισον του Μπλατ μάλιστα να έχει δουλέψει, για να καθαρίσουν το ματς μια και καλή, να σου τα λάθη, να οι ευκαιρίες στον Άρη και το ροκάνισμα της διαφοράς ακόμα και στους 4 πόντους (69-65). Λίγο μυαλό είχε, έβαλε ένα τρίποντο ο Τουπάν, οι άμυνες έδωσαν αιφνιδιασμό στον Γκος και τελικό σκορ 76-67.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη διάθεση να τρέξει και το κατάφερε σε μεγάλο διάστημα του αγώνα.

MVP: Ο Μπριάντε Ουέμπερ (13 ασίστ, 8 πόντους και 7 ριμπάουντ)

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στον Σάσα Βεζένκοφ και στον Αξέλ Τουπάν

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 24 πόντους στον αιφνιδιασμό ο Ολυμπιακός

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Ζακ Λεντέι

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Στρέλνιεκς για τον Ολυμπιακό, Βεργίνης για τον Άρη.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός, δεν μπήκε συγκεντρωμένα στον αγώνα, με τον Άρη να προηγείται με 2-7 με τους Μπελ και Μποχωρίδη, αλλά στη συνέχεια έσφιξε την άμυνά του, έβγαλε περισσότερη ενέργεια και ε τους Βεζένκοφ και Γκος έτρεξε ένα σερί 10-0 για το 12-7. Δεν κατέβασε ταχύτητα ο Ολυμπιακός. Ήλεγχε πλήρως τον ρυθμό και ο Μπλατ έκανε νωρίς ροτέισον. Παπανικολάου με τρίποντο (3/3 ο Ολυμπιακός) και Αγραβάνης (στο «5» και πάλι, έχει κλειδώσει σε αυτή τη θέση) έκαναν το 17-9, με τον Μπλατ όμως να βγάζει τον τελευταίο μετά από 2 λεπτά παρουσίας και να βάζει τον Λεντέι. Ο Τολιόπουλος μείωσε με τρίποντο με το 1ο δεκάλεπτο εν τέλει να ολοκληρώνεται με 21-16.

Πρίντεζης και Λεντέι κράτησαν τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας στις αρχές της 2ης περιόδου, αλλά Τουπάν και Μάντζαρης με τρίποντα ανέβασαν σε 33-21. Μείωσε ο Άρης σε 33-30 με ένα μικρό σερί, αλλά η συνέχεια ήταν καταιγιστική για τον Ολυμπιακό. Ο Ουέμπερ μοίραζε παντού (8 ασίστ) και οι Πρίντεζης, Βεζένκοφ, Τουπάν και Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό (19 πόντους ο Ολυμπιακός) ανέβασαν εκ νέου σε 46-34. Το 2ο δεκάλεπτο έκλεισε με 48-36 (27-20 επιμέρους).

Ο Ολυμπιακός με τους Γκος και Μιλουτίνοφ, ανέβασε στην 3η περίοδο στο 52-38, αλλά στη συνέχεια μπλόκαρε, έκανε λάθη και σπατάλησε επιθέσεις με αποτέλεσμα ο Άρης να μειώσει με τον Νταλό σε 54-45. Ο Αγραβάνης πέτυχε το 6ο (στα 11) τρίποντο του Ολυμπιακού, συνεργάστηκε άριστα και με τον Ουέμπερ για το 63-49, με τον Αμερικανό γκαρντ να φτάνει στις 10 ασίστ. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 65-49 (17-13 επιμέρους).

Ο Τουπά πήρε πολλά σουτ, αλλά άστοχα, έγιναν λάθη στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου με αποτέλεσμα ο Φλιώνης να κατεβάσει σε 65-55 και ο Μπλατ εκνευρισμένος πήρε τάιμ άουτ. Δεν έφτιαξαν τα πράγματα με τον Γκος να παίρνει πολλά σουτ και αστοχεί κι αυτός και τον Άρη να τρέχει με τον Τζόουνς ένα 2-12 επιμέρους για το 67-61. Τουπάν και Λεντέι έχασαν βολές, Κάιζερ από την άλλη και Μποχωρίδης στον Μιλουτίνοφ μείωσαν σε 69-65 βάζοντας φωτιά στο ματς. Τουπάν με τρίποντο και Μιλουτίνοφ με βολές έκαναν το 74-67 ενώ ο Σέρβος είχε και ένα επιβλητικό κόψιμο στον Τζόουνς. Ο Γκος στον αιφνιδιασμό στα 45΄΄ έκανε το 76-67 «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το ματς. Τελικό σκορ 76-67.

Τα Δεκάλεπτα: 21-16, 48-36, 65-49, 76-67.

Διαβάστε επίσης

«Τώρα θα αλλάξουμε το μομέντουμ»

«Τώρα θα αλλάξουμε το μομέντουμ»

Ο Αξέλ Τουπάν τόνισε πως είναι σημαντική η νίκη επί του Άρη στην προσπάθεια που καταβάλουν οι Πειραιώτες για να αλλάξουν την ψυχολογία τους ενόψει τη συνέχειας.